Ovogodišnje natjecanje orača Virovitičko-podravske županije, održat će se u sklopu obilježavanja Dana grada Virovitice – Rokova

Nakon pune tri godine stanke zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnje natjecanje orača Virovitičko-podravske županije održat će se oko 16. kolovoza, u sklopu obilježavanja dana grada Virovitice – Rokova.

Domaćin će biti Grad Virovitica, uz koje će organizaciju potpisati – Udruga orača Virovitičko-podravske županije, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, a sve uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije.

Sukus je to sjednice skupštine Udruge orača Virovitičko-podravske županije koja je održana u petak u Lovačkom domu u Kapincima. 

Na početku skupštine nazočni članovi udruge su se prisjetili svog preminulog člana Mirka Rudeca te mu minutom tišine odali počast. Mirko Rudec sudjelovao je u svim županijskim natjecanjima udruge, a najbolji plasman mu je bilo treće osvojeno mjesto plugom ravnjakom.

Nakon izbora radnih tijela skupštine podneseno je izvješće o radu i financijsko izvješće za protekli period, kao i plan rada i financijski plan za 2022. godinu. Osim što plan rada za ovu godinu obuhvaća pripremu i organizaciju 16. županijskog natjecanja orača kojem će u kolovozu domaćin biti Grad Virovitica u sklopu održavanja Dana grada, tu je i priprema i organizacija za državno natjecanje koje će biti u rujnu.

Na skupštini se moglo još čuti kako je Svjetsko prvenstvo orača otkazano pošto se trebalo održati u kolovozu u Rusiji, a da je moguće održavanje istog u Irskoj 21. i 22. rujna. Također, oračima Virovitičko-podravske županije je u planu potencijalna organizacija i nastup na Srednjeeuropskom natjecanju u Češkoj u listopadu, kao i organizacija stručnog putovanja u Dubrovnik u studenom. Izvješće Nadzornog odbora, kojeg čine Mirko Rončević, Siniša Horvat i Berislav Androš, podnio je Androš. Sva izvješća su jednoglasno usvojena od strane 39 članova.

Uoči same skupštine djelatnici Ministarstva poljoprivrede organizirali su i održali demonstracijski prikaz oranja plugom ravnjakom za zainteresirane članove udruge gdje su praktično prikazani svi elementi oranja karakteristični za oranje navedenim tipom pluga u cilju podizanja znanja i bolje kvalitete izvođenja ove operacije uopće.

(www.icv.hr, adf, vpz.hr; Foto: S. Hrgović)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content