Pitomačanin predao dvije bombe i improvizirani tromblon, u Zvonimirovcu u polju pronađeno topničko zrno

Jučer 20. travnja, u sklopu preventivnih mjera Ministarstva unutarnjih poslova, pod sloganom „Manje oružja – manje tragedija“, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u Policijskoj postaji Pitomača je od građanina preuzeo dvije ručne bombe M-52 i jedan improvizirani tromblon, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Također, istoga dana, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je u blizini naselja Zvonimirovac, po dojavi građana, uništio jedno topničko zrno od 85 mm, zaostalo iz 2. svjetskog rata.

IMG 65ffd442dabf04f4144409ae01cba846 V
Foto: PU virovitičko-podravska

Navedena nelegalna sredstva pohranjena su u skladište ubojne opreme Policijske uprave Virovitičko-podravske.

– Pozivaju se gađani, koji nelegalno posjeduju bilo kakva eksplozivna sredstva, vatreno oružje ili streljivo, da navedeno dragovoljno predaju policiji, na način da pozovu najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći osposobljen policijski službenik, koji će opasna sredstva na siguran način i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije – ističu iz policije te pozivaju građane koji pronađu zaostalo oružje i minsko-eksplozivna sredstva na poljima i slično, da se ne ustručavaju pozvati policiju i tako spriječe moguće nesreće. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content