Polaganjem vijenca i svetom misom obilježen blagdan svetog Jurja i Dan Mjesnog odbora Sveti Đurađ

Kao što samo ime kaže, sveti Juraj nebeski je zaštitnik virovitičkog prigradskog naselja Sveti Đurađ, pa se spomenuti blagdan obilježava i kao Dan mjesnog odbora.

Na sam blagdan svetog Jurja u subotu, 23. travnja, ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima položen je vijenac i zapaljeni lampioni. Počast poginulim hrvatskim braniteljima odala su izaslanstva: Mjesnog odbora Sveti Đurađ predvođeno predsjednikom Ivanom Ćavarušićem, mjesne umirovljeničke udruge predvođene predsjednikom Darkom Brljevićem, Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Sveti Đurađ predvođeno predsjednikom Zdravkom Ostermanom te Nogometnog kluba Sveti Đurađ.

Danas (nedjelja) prvo je održana molitva ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima koje se nalazi ispred mjesnog doma, zatim su procesijom došli do kapele svetog Jurja, gdje je domicilni župnik velečasni Josip Homjak predvodio svečanu svetu misu.

– Vjera od nas traži promjenu i odricanje. Malo tko od nas želi prihvati takve zahtjeve jer strahujemo od nečega novog, od promjena. Sveti Juraj bio je spreman to prihvatiti. On se prikazuje u borbi sa zmajem. To nije zmaj, već grijeh s kojim se stalno borimo u našim srcima i duši – naglasio je, između ostalog, u propovijedi velečasni Homjak.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content