Pred nama ugodnija strana proljeća: Stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme, za vikend prolazno pogoršanje vremena

Krajem ožujka i početkom travnja na području Virovitičko-podravske županije palo je između 40 i 60 mm oborine. S padom temperature zraka, tijekom subote i nedjelje na području Virovitice pojavila se susnježica, a u višim predjelima i snijeg. Na Jankovcu te višim predjelima Papuka mjeri se između 5 i 15 centimetara snijega.

Tijekom ponedjeljka, zahvaljujući naoblaci, u većem dijelu županije izostao je mraz, a u danima pred nama očekujemo ljepšu stranu proljeća. Danas (utorak), ali i sutra sunčanih razdoblja neće manjkati.

Tijekom četvrtka uz više oblaka će postojati mogućnost za kratkotrajne pljuskove. Tijekom petka suho.

Pogoršanje vremena uz pad temperature zraka i okretanje vjetra s južnih na sjeverne smjerove očekujemo tijekom subote i nedjelje (jutro).

Na području Virovitičko-podravske županije tijekom subote i nedjelje (jutro) očekujemo novih 10-20 mm kiše. Od nedjelje stabilnije, sunčanije i postupno toplije.

Temperature zraka do kraja tjedna u jutarnjim satima očekujemo između 3 i 10°C, a najviše dnevne između 15 i 20°C. Vjetar južnih smjerova, tijekom subote i nedjelje sjevernih i sjeverozapadnih.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content