Preminuo Antun Petrušić-Baja, Orahovčanin koji je svojim likom i djelom pisao povijest svoga grada

U 82. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je Antun Petrušić. Svi su ga znali kao Baju, a on je bio čovjek koji je svojim likom i djelom pisao povijest svoga grada Orahovice. Antun je bio djelatnik poduzeća Radlovac i uvijek se volio pohvaliti kao kako je je bio jedan od stručnjaka koji su radili na popravcima svjetski poznate orahovačke lokomotive Ahzigerke.

No, kako je bio vrstan glazbenik i pjevač svima je oduvijek bio poznat kao član kulturno-umjetničkih društava. Bio je dugogodišnji je predsjednik KUD-a Orahovica te neizostavni dio tamburaške sekcije i mješovitog pjevačkog zbora toga KUD-a, a isto tako i jedan od osnivača te važan kotačić tamburaške sekcije i muške pjevačke skupine KUD-a Crkvari.

Treba svakako reći da je Antun bio i odličan skijaš te je 60-ih godina prošlog stoljeća uz još nekoliko kolega nastavio tradiciju skijanja u Orahovici.

Bio je dragovoljac Domovinskog rata, član Zapovjedništva 2. bojne 132. brigade obnašajući visoke sklopne dužnosti načelnika tehničke i prometne struke. 2017. na svečanoj sjednici gradskog Vijeća povodom Dana grada dobio je i gradsku zahvalnicu za izniman doprinos kulturno-umjetničkom životu grada. Antun Petrušić-Baja jedan je od onih ljudi kojeg će Orahovica vječno pamtiti.

Počivao u miru.    

(www.icv.hr. vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content