Prevario vlastitu majku: 41-godišnjak zloupotrijebio punomoć za kupnju stana u Virovitici i prepisao ga sebi

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (41) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijevare.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 41-godišnjak tijekom ožujka 2019. godine, u namjeri pribavljanja nepripadne materijalne koristi, počinio kazneno djelo prijevare.

Meta je bila, ni više ni manje nego njegova – majka. 

– Osnovano se sumnja da je prethodno obećao svojoj majci da će u njeno ime i u njenu korist s nadležnim ministarstvom dogovoriti i pripremiti potrebnu dokumentaciju za otkup stana u Virovitici na koji je ona imala pravo otkupa na temelju Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo. Kada je oštećenica, ništa ne sumnjajući, potpisala suglasnost smatrajući kako okrivljenika ovlašćuje za otkup stana u njezino ime, okrivljenik je, osnovano se sumnja, na temelju takve suglasnosti i podnijetog zahtjeva za kupnju stana, zaključio s nadležnim ministarstvom ugovor o kupoprodaji stana na svoje ime, po povlaštenim uvjetima. Navedeni stan je, na temelju Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo po povlaštenim uvjetima, imala pravo kupiti samo oštećenica, kao nositelj stanarskog prava, čime ju je okrivljenik, osnovano se sumnja, oštetio za više od 60.000 kuna – stoji u priopćenju ODO-a Virovitica.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content