Prvakinji osječkog Dječjeg kazališta nagrada za životno djelo: Areti Ćurković povelja za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva

Prvakinja osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, glumica i lutkarica Areta Ćurković dobitnica je nagrade za životno djelo – Povelje “Zvonko Festini” za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva.

Nagrade su dodijeljene na svečanosti u Gradskom muzeju Vukovar u sklopu 27. lutkarskog proljeća vukovarsko-srijemske županije.

Ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić istaknuo je tom prilikom kako je Areta kao “umjetnica, glumica, animatorica i lutkarica rođena u jesen 1994. godine kada je došla u Dječje kazalište i od tada svaki dan, tjedan, mjesec, godinu gradi svoju umjetničku karijeru, a njezin zvjezdani status ne proizlazi samo iz nastupa u televizijskoj emisiji nego iz lepeze ženskih i muških uloga koje je iznijela i u lutkarskim predstavama, te brojnih nagrada i priznanja koje je dobila za svoj rad.

-Svojim zvjezdanim statusom dokazala je i pokazala da nije nužno otići u veliku sredinu kako bi se napravila velika umjetnička karijera. Dobar primjer mladima – zaključio je za medije Lučić.

Nagrađena Areta Ćurković istaknula je kako joj je ova nagrada posebna i veličanstvena, kako je ganuta i ponajprije zahvalna uz misao da će i nakon proteklih 28 godina u glumi i lutkarstvu nastaviti doživotno biti gorljiva ambasadorica lutkarstva.

Zahvalila je i svim prijašnjim laureatima koji su joj bili velika podrška i učitelji, te svim kolegama.

-Vi ste moja druga obitelj i zajednica luđaka i zanesenjaka. Hvala inicijatorima koji su me predložili za ovo veliko priznanje, Lutkarsko proljeće je festival koji je prevažan jer dovodi lutkarska, dječja kazališta iz cijele Hrvatske za mališane svih malih, manjih mjesta na ovim našim prostorima – istaknula je za Osijek 031.

Osim Povelje, koja nosi naziv po velikom lutkarskom zanesenjaku Zvonku Festiniju, laureati su dobili i statuu “Šokac” rad velikog umjetnika Zlatka Boureka, te novčanu nagradu.

Lutkarsko proljeće održava se u gradovima i općinama vukovarsko-srijemske županije, te susjedne Bosne i Hercegovine do 30. travnja, a Dječje kazalište Branka Mihaljevića nastupit će sa svojom predstavom “Vrijeme za bajku” u Vukovaru, Privlaci i Babinoj Gredi, 28. i 29. travnja.

(www.icv.hr, tj)

Areta
Foto: Dječje kazalište “Branko Mihaljević” Osijek

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content