Regionalna liga M-17: S osam pobjeda u nizu košarkaši Virke došli do naslova prvaka

Jučer (ponedjeljak) su, u osmom kolu Regionalne lige M-17, košarkaši Virka Virovitice igrali s bjelovarskim Vedijem.

Utakmica protiv Vedija nosila je posebnu težinu. Vedi je također imao samo jednu izgubljenu utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone i to od  Virkasa na svom parketu . Jučerašnja utakmice odlučivala je o naslovu prvaka, ali i plasmanu na Završnicu Prvenstva Hrvatske čime se plasira među osam najboljih momčadi u Hrvatskoj

Od početka utakmice Vedi je stajao u zonskoj obran, što domaći igrači razbijaju dobrim otvaranjem pozicija za šut za tri poena. Virkasi su u prvoj četvrtini postigli četiri trice, a u cijeloj utakmici 12 trica. Virovitički košarkaši nameću svoj obrambeni tempo te su gosti iz Bjelovara u prvoj četvrtini zabili samo šest poena što je potvrda odlične obrane u toj dionici.

Ostatak utakmice protječe u znaku domaćih košarkaša koji su brzom i nesebičnom igrom odlično otvarali pozicije pa je semafor na momente pokazivao i po plus 35 poena za virovitičku momčad. Tri puta domaći košarkaši su atraktivno zakucali loptu u koš, a utakmica završava rezultatom 80:59, nakon čega je slijedila proslava naslova prvaka.

Domaći košarkaši došli su do osme uzastopne ligaške pobjede, s kojom su potvrdili naslov prvaka. 

Osvajanjem naslova ova generacija mladih igrača napravila je povijesni uspjeh za virovitičku košarku.

Virka Virovitica: Damjan Pažin 18 (3×3),Petar Fuis 20 (2×3), Antonio Tutić 2, Luka Zidar 2, Marko Vrekić 6 (2×3), Nikola Krstanović 18 (3×3),Dominik Davidović 2, Toni Vučak 4, Duje Kalaš, Ivan Mucak 8, Juraj Smiljanec. Trener: Marin Ferenčević.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content