Rekordan broj sudionika na 18. Ferivi utrci: Do sada prijavljeno 1.200 polumaratonaca i 300 za utrke građana, prijave još traju

Uoči 18. Osječkog Ferivi polumaratona koji će se održati u subotu, 9. travnja danas je na trgu Ante Starčevića predstavljen bogat program.

Prema riječima glavnog organizatora polumaratona Damira Černića, ovogodišnja utrka duga je 21,1 kilometar, a trčat će se djelomično izmijenjenom rutom zbog radova na Pješačkom mostu. Na ovogodišnjoj utrci sudjelovat će rekordan broj natjecatelja, do sada se prijavilo 1.200 polumaratonaca te 300 natjecatelja za revijalnu utrku građana, dok se za štafete prijavilo 48, što je dvostruko više u odnosu na prethodne godine.

Svi zainteresirani mogu se još prijaviti tijekom četvrtka i petka, odnosno u subotu, na sam dan utrke, do 9 sati ujutro.

U sklopu polumaratona održat će se i tradicionalna Dječja Ledo utrka, a predstavnik sponzora Siniša Lučić, istaknuo se kako se i u dječjoj konkurenciji očekuje rekordan broj natjecatelja, njih 400 do 500.

Sve natjecatelje te utrke očekuju majice i sladoledi, kao njihove roditelje, a najuspješniji trkači dobit će i prigodne nagrade.

U večernjim satima održat će se koncerti Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić i rock grupe Echoes.

Današnjoj konferenciji nazočili si i osječki gradonačelnik Ivan Radić, te osječko-baranjski župan Ivan Anušić sa suradnicima. Oni su zaželjeli puno uspjeha svim trkačima istaknuvši kako će i oni sudjelovati na polumaratonu te su ujedno pozvali sve Osječane i goste grada da se pridruže, bilo kao sudionici ili navijači koji će bodriti svoje natjecatelje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content