Sajmovi “Salori” i “Motomobil” ovaj vikend u Osijeku: Među stotinjak izlagača uz domaće i izlagači iz Slovenije, Slovačke, Mađarske i Srbije

Više od 100 izlagača okupilo se na 17. sajmu lova, ribolova i turizma “Salori” i 24. sajmu automobila i prateće industrije “Motomobil”, koji se u Osijeku održava od 22. do 24. travnja.

Prema riječima direktora tvrtke “Osječki sajam” Alena Vukašinovića sajmovi su ponovno organizirani nakon dvije pandemijske godine, a okupljaju uz domaće izlagače i one inozemne iz Slovenije, Slovačke, Mađarske i Srbije.

Ujedno su to i jedni od posljednjih sajmova koji se održavaju u postojećem sajamskom prostoru “Pampas” jer je u tijeku izgradnja Gospodarskog centra i novog sajamskog prostora, koji će biti prikladniji za prijem većeg broja izlagača i posjetitelja.

Prilikom otvorenja sajamske priredbe ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak istaknula bogatstvo je Slavonije prirodnim ljepotama i naglasila kako je upravo tu pravo mjesto za takav specijalizirani sajam.

-Lov i ribolov povezani su s razvojem kontinentalnog turizma. Na nama je da nastavimo razvijati takva događanja te raditi na privlačenju izvora financiranja putem EU sredstava, kako bi razvijali lov, ribolov i turizam kao zajedničku ponudu-  rekla je Tramišak.

Također je podsjetila je na izgradnju novog Gospodarskog centra i novog sajamskog prostor, u čijem financiranju sudjeluju Vlada RH, grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Istaknula je kako vjeruje da će se u novom prostoru moći ponuditi jedan novi specijalizirani sadržaj – gastronomski sajam, a što će zasigurno doprinijeti većem broju turističkih posjeta.

Zadovoljstvo ponovnim organiziranjem specijaliziranih sajmova nakon dvije pandemijske godine, izrazio je i  osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– Kada je o lovnom, ribolovnom i kontinentalnom turizmu riječ, ovo je najznačajniji sajam u Hrvatskoj, i siguran sam da će uz novi Gospodarski centar postati još jači i brojniji – rekao je Radić.

Izlagače i goste pozdravili su i predsjednik Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza Vladimir Sever i dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik.

U sklopu popratnih sajamskih priredbi, u planu je i sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza, završna ocjena trofeja divljači u lovnoj 2021/2022. godini te natjecanje u lovu ribe udicom na plovak.

Sajmovi se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, županijskih i gradskih vlasti te Hrvatskog lovačkog saveza i Hrvatskog sportsko-ribolovnog saveza.

(www.icv.hr, tj; Foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content