Slatinski iznajmljivači smještaja uz pomoć TZ Grada Slatine u svoje objekte ulažu preko 370.000 kuna

Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za dodjelu potpora razvoju turističke infrastrukture na području grada Slatine u 2022. godini obradilo je sve prijave i donijelo prijedlog za dodjelu bespovratnih potpora, čime su se stvorili uvjeti za realizaciju ovog hvale vrijednog projekta Turističke zajednice Grada Slatine. Tako su danas, 25. travnja 2022. godine, potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava s poduzetnicima u turizmu, odnosno privatnim iznajmljivačima smještaja, što bi trebalo učvrstiti njihove pozicije na tržištu i dati im konkretan „vjetar u leđa“. Tako će do polovice rujna, slatinski iznajmljivači uložiti ukupno preko 370.000,00 kuna u svoje objekte i time povećati kvalitetu boravka turista na destinaciji.

– Kao što smo mnogo puta isticali, naši članovi su nam izrazito važni i svojim djelovanjem želimo im pružiti podršku na svim razinama. Iz ovog se itekako vidi koliko smo ozbiljni u svojim namjerama i nećemo se ovdje zaustaviti. Ukupan iznos bespovratnih potpora našim iznajmljivačima iznosi 163.539,52 kuna, što nikako nije zanemarivo za jednu malu lokalnu turističku zajednicu poput nas. Drago mi je što smo im upravo mi dali dodatan poticaj za ulaganja u kvalitetu smještajnih objekata, kao i što će ovim investicijama biti obuhvaćeni i oni koji nisu direktno vezani za turizam, a sudjelovat će u provedbi projekata kao izvođači, dobavljači i slično. Mi pripadamo gospodarstvu i svaka gospodarska aktivnost, posebno ona koju na neki način i mi generiramo, izrazito nas veseli. Ovo je nagrada onima koji su i u ova nepovoljna i neizvjesna vremena redovno plaćali svoje obveze, ne samo prema nama, već i prema Gradu i Državi – rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.

Izrezak.PNG
Također, iz TZG Slatine su se zahvalili Povjerenstvu za provedbu Javnog poziva, sastavljenom od članova Turističkog vijeća i Skupštine, kao i Gradskoj razvojnoj agenciji Slatine na pomoći pri izradi ovog Javnog poziva. Naravno, nisu zaboravili zahvaliti Gradu Slatini na suradnji te su se osvrnuli i na prošlotjedno otvorenje EPIcentra Sequoia:

– Zadovoljni smo što se konačno otvorio EPIcentar Sequia u punom obujmu. Moram napomenuti da vanjski prostor tog turističkog kompleksa živi od dana završetka radova, tu smo proveli nekoliko manifestacija koje su se pokazale kao pun pogodak i postale su sastavni dio našeg Programa rada. Osobno smatram da otvorenje hostela, koji pripada vrsti smještaja kojeg do sada nismo imali u našem gradu, neće stvoriti probleme privatnim iznajmljivačima, ali će definitivno obogatiti ponudu same destinacije. Hostelski smještaj obuhvaća jedan sasvim drugi segment tržišta, korisnici su uglavnom organizirane skupine djece i mladih koji traže povoljniji smještaj. Iz izrazito kvalitetne suradnje s Gradom Slatinom stvoreni su ovi novi trenuci koji rezultiraju jačanjem turističkog sektora i iz svega je vidljivo da zajedničkim snagama želimo stvoriti preduvjete za turistički rast i razvoj, što kroz ulaganja u infrastrukturu, što kroz razne manifestacije koje pripremamo – zaključuje Bosak.

 
(www.icv.hr, adf; TZGS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content