Stiže novi val kiše: I ovaj tjedan promjenjiv, mogući grmljavinski pljuskovi praćeni tučom

Nastavlja se travanjsko proljetno, nestabilno i promjenjivo vrijeme. Tijekom ponedjeljka je vjerojatnost za povremene nestabilnosti mala, no tijekom utorka i srijede očekujemo nestabilnije i promjenjivije vrijeme.  

Ponegdje su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, koji mogu biti praćeni tučom te prolazno pojačanim vjetrom promjenjiva smjera. Tijekom utorka takvo vrijeme izglednije će biti istoku Virovitičko-podravske županije i to tijekom ranog poslijepodneva, dok će se u srijedu tijekom jutra i kasnog poslijepodneva “preseliti” na zapad županije.

Od četvrtka stabilnije i sunčanije. Od petka do nedjelje vjerojatno i u potpunosti suho. Tako da svi vi koji planirate dane vikenda provesti na otvorenom ili uz radove na otvorenom trenutno imate velike izglede za suho i stabilno vrijeme. Sunčanih razdoblja neće manjkati, osobito tijekom subote. Temperature zraka će u potpunosti odgovarati dobu godine.

Jutarnje temperature zraka očekujemo od 5°C do 10°C. Najviše dnevne od 15°C do 22°C.  Vjetar južnih i jugozapadnih smjerova. Od srijede u okretanju na sjeverne i istočne smjerove. U svibanj ćemo vjerojatno zakoračiti uz nestabilniji vremenski period.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content