Suhopoljska KrEdA pokreće novi projekt ‘Prvo misli, onda stisni!’ kojim će djeci približiti medijsku kulturu

Suhopoljska Kulturna udruga KrEdA ovoga je tjedna potpisala ugovor o provedbi novoga projekta pod nazivom ‘Prvo misli, onda stisni!’ kojeg će u potpunosti financirati Agencija za elektroničke medije.

Ideja projekta je djeci približiti medijsku kulturu, načine na koje nastaje medijski sadržaj i kako on utječe na naše živote. Kroz razne aktivnosti poput zanimljivih predavanja, edukativnih radionica i igara djeci će se omogućiti da upoznaju zanimanja povezana s medijima, ali i procese nastajanja medijskog sadržaja koji nisu jednostavni te koliko se znanja, vještine, strpljenja i rada krije iza nekoliko minuta njihove zabave na ekranima. U sklopu projekta planiraju se i edukativni posjeti poznatim medijskim kućama gdje će djeca iz prve ruke moći naučiti kako i gdje nastaju sadržaji za televiziju, radio, portale i novine.

Osim djeci, ovaj će projekt medijsku kulturu približiti i učiteljima i nastavnicima, za koje će se oblikovati nastavni materijali s dodatnim idejama i sadržajima na temu medijske pismenosti, ali i roditeljima za koje će se organizirati edukativna predavanja.

Projekt ‘Prvo misli, onda stisni!’ provodit će se do kraja ove godine, a u provedbi će sudjelovati i partneri: Osnovna škola Suhopolje, Osnovna škola Voćin, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije i Županijski volonterski centar Kreda. Sve aktivnosti projekta svi zainteresirani moći će pratiti na FB stranici udruge.

(www.icv.hr, af)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content