TURISTIČKA PATROLA Suhopolje prešlo u vodstvo u utrci za Večernjakovu nagradu: Dobili visokih 95 bodova

S visokih 95 bodova, Suhopolje je prešlo u vodstvo u utrci Turističke patrole Večernjeg lista. Riječ je o projektu koji promovira turistička odredišta u unutrašnjosti Hrvatske.

Turistička patrola otkriva nepoznate ili manje poznate skrivene kutke, šumske puteljke, prirodne ljepote, odnosno ne posjećuju gradove, već svojim reportažama čitatelje vode u manja mjesta.

Na ovogodišnjem popisu su se našli Bošnjaci u Vukovarsko-srijemskoj, Cernik u Brodsko-posavskoj, Desinić u Krapinsko-zagorskoj, Erdut u Osječko-baranjskoj, Gornji Kneginec u Varaždinskoj, Hlebine u Koprivničko-križevačkoj, Kamanje u Karlovačkoj, Mrkopalj u Primorsko-goranskoj, Oprtalj u Istarskoj, Pisarovina u Zagrebačkoj, Suhopolje u Virovitičko-podravskoj, Štrigova u Međimurskoj, Udbina u Ličko-senjskoj, Velika u Požeško-slavonskoj, Velika Ludina u Sisačko-moslavačkoj i Veliko Trojstvo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Svaku destinaciju ocjenjuju, dijele maksimalno po deset za bodova za urednost, izgled i čistoću mjesta, gostoljubivost domaćina, smještaj, sadržaje za djecu, biciklističke staze i sadržaje za rekreaciju, pješačke staze i šetnice, kulturne sadržaje, izletišta te opći dojam. Maksimalni broj bodova je 100, no u slučaju da se na vrhu naše ljestvice nađu dvije ili više destinacija s identičnim brojem bodova, o pobjedniku će odlučiti stručni žiri sastavljen od turističkih znalaca.

Osim što posjećuju i ocjenjuju mjesta, traže i najbolji restoran u destinacijama koje obilaze. U toj kategoriji dodjeljuju Večernjakove zvjezdice za izbor i kvalitetu jela, ponudu pića, uređenost interijera, poslugu i ljubaznost.

Tko će biti ovogodišnji šampion patrole na kontinentu, doznat ćemo početkom svibnja.

Za sada Suhopolje vodi, čistu desetku dobili su u kategorijama “urednost, izgleda mjesta, čistoće, okoliša”, “gostoljubivost i susretljivost”, “sadržaji za djecu”, “biciklističke staze, rekreativni sadržaji”, “autohtonost” i “opći dojam”, devetkom su ocijenjeni “kvaliteta i raznolikost smještaja”, “pješačke staze i šetnice” i “izletišta”, dok su osam dobili kulturni sadržaji. Restoran Park ocijenjen je s četiri zvjezdice. 

Cijelu reportažu možete pročitati u današnjem broju Večernjeg lista. 

(www.icv.hr, vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content