Učenici i nastavnici Tehničke škole Virovitica educirali se za školske i vršnjačke medijatore

U utorak, 20. travnja učenici i nastavnici Tehničke škole Virovitica educirali su se za školske i vršnjačke medijatore. Za učenike, buduće vršnjačke medijatore, Igor Salopek, trener u programu Medijacije Foruma za slobodu odgoja, održao je Akademiju vršnjačke medijacije. Tako je desetero učenika prvih i drugih razreda steklo važna znanja i vještine potrebne za uspješnije komuniciranje i rješavanje sukoba te usvajalo korake medijacije.

Osnovni seminar medijacije za nastavnike vodile su voditeljica programa Medijacija, Forum za slobodu odgoja Marina Brkić i trenerica medijacije Helena Šikić. Nastavnici su na seminaru ponovili znanja o temeljnim komunikacijskim vještinama te vježbali rješavanje sukoba na konkretnim slučajevima pomoću igranja uloga. Detaljno su obradili korake u procesu medijacije koji nude strukturu postupka i vode sukob prema razrješenju.

Seminar je završio vježbanjem medijacije u kojoj su učenici i nastavnici u zajedničkoj radionici primijenili nova znanja na primjerima sukoba iz svakodnevnih školskih i životnih situacija.

Projekt se nastavlja aktivnostima vršnjačkih medijatora koji će u svim prvim i drugim razredima održati radionice o komunikaciji, potrebama i emocijama te koracima medijacije. Tako će se svi učenici Škole upoznati sa osnovama medijacije, ali steći i vještine koje se mogu vrlo brzo primijeniti, s posebnim naglaskom na etičke vrijednosti i principe.

(www.icv.hr, I. Vlaisavljević)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content