Udruga žena „Guščarice“ Grabrovnica prigodnim programom i izložbom obilježila Uskrs

Danas (ponedjeljak) je u organizaciji Udruge žena „Guščarice“ iz Grabrovnice održan prigodan program i izložba uskrsnih radova pod nazivom „Radost Uskrsa“. Program je započeo svetom misom, a nakon mise program je nastavljen u Društvenom domu gdje su članovi Hrvatskog folklornog društva „Sesvečice“ prikazali kako se nekada matkalo. To je čin kada su se između djevojke i dečka ili dvije djevojke, razmijenile pisanice koje su značile da će oni zauvijek ostati zajedno ili ostati prijatelji.

– Danas smo po prvi puta u Grbrovnici održali izložbu pisanica, odnosno svih uskrsnih uradaka. Sveukupno smo imali 16 izlagača što udruga s područja općine Pitomača, što iz drugih nam susjednih općina i pojedinaca. Pošto nam je ovo prva ovakva manifestacija stvarno sam sretna i zadovoljna odazivom jer je izložba stvarno prekrasna – rekla je predsjednica Udruge žena „Guščarice“ Lidija Dmitrus.

Tako su svoje radove na izložbi predstavili: Udruga žena Dinjevac iz Dinjevca, KUD „Podravka“ iz Starogradačkog Marofa, Folklorna udruga i Udruga žena Klošar Podravski, KUD „Petar Preradović“ iz Grabrovnice, Udruga „Hrvatska žena“ iz Ferdinandovca, Čuvarice kulturne baštine iz Kladara, Udruga žena „Bukovčanke“ iz Špišić Bukovice te Ana i Mariga Grgičin iz Prugovca, Ivana Margita Čičin iz Grabrovnice, Ruža Dorogi iz Koštra Podravskog, Martin i Marica Erhatić iz Kladara i Milka Novosel iz Pitomače.

(www.icv.hr, ib; Foto: I. Barčan)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content