Vaučeri za obrazovanje: Iskoristite financijsku podršku za stjecanje dodatnih zelenih i digitalnih znanja i vještina

Na internet stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, objavljene su upute i odgovori na najčešća pitanja kako doći do “vaučera za obrazovanje”. Naime, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, započinju s provedbom obrazovanja putem sustava vaučera. Vaučeri će se dodjeljivati za stjecanje zelenih i digitalnih vještina nezaposlenim i zaposlenim osobama sukladno potrebama gospodarstva.

Model vaučera osigurat će konkurentnost na tržištu rada zainteresiranim osobama, koje zbog nedostatka vještina ne mogu pronaći zaposlenje, trebaju dodatno obrazovanje kako bi zadržale postojeći posao ili razmišljaju o promjeni karijere. Putem vaučera će se financirati kraći formalni programi obrazovanja sukladno konceptu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, čime se osigurava relevantnost za potrebe tržišta rada.

Hrvatski zavod za zapošljavanje će zainteresiranim korisnicima pružati tehničku i stručnu podršku, kao i usluge profesionalnog savjetovanja. Što je vaučer za obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba možete doznati OVDJE 

(hzz.hr, vpz.hr, Fotografija/Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content