Veliki talent na ‘meti’ njemačkog ‘diva’: Dominika Babića žele Dinamo i Hajduk, a sada se javio i Bayern!

Prema pisanju Sportskih novosti, jedan od najvećih europskih nogometnih klubova, njemački velikan Bayern Munchen, zainteresiran je za velikog hrvatskog nogometnog talenta koji dolazi iz Otrovanca u općini Pitomača, Dominika Babića (15).

Za Babića, koji je do prije tri godine bio član Škole nogometa Pitomača, prošle godine svoj su ‘tihi rat’ započeli najbolji hrvatski nogometni klubovi, Dinamo i Hajduk, a ubrzo se javio i skaut Red Bull Salzburga, Srećko Kurbaša i potvrdio kako su Austrijanci zainteresirani za ovog ‘dragulja’ koji već tri godine uspješno igra u Osijeku.

-Ima jedan sjajni mali iz Osijeka, Dominik Babić. Imamo ga na radaru, na našoj je listi prioriteta. Htjeli bismo ga dovesti u Salzburg, imao bi kod nas sve uvjete za napredak. Dečko je 2006. godište, nadaren je, mislim da može napraviti odličnu karijeru, a i nekako je baš tipični igrač za Salzburg, takve selekcioniramo. Tražimo takav profil igrača, brzog, koji zabija golove. Pratili smo ga na turnirima, nekoliko puta sam ga gledao. Ako je spreman raditi, onda može puno napraviti – rekao je Kurbaša krajem listopada prošle godine za SN.

Prošle sezone osvojio je prvenstvo i kup s pionirima Osijeka, a bio je i najbolji igrač lige. U svim natjecanjima, kako za klub iz grada na Dravi, tako i mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju, prošle je godine postigao više od 30 pogodaka i upisao dvadesetak asistencija.

Kako pišu Sportske novosti, Osijek ga sigurno neće tako lako prepustiti, a spreman mu je ponuditi i profesionalni ugovor, međutim, Bayern je očito ozbiljno ‘zagrizao’ i Babića već ovog ljeta želi vidjeti u svojim redovima.

Ostaje nam za vidjeti kako će se dalje razvijati situacija oko talentiranog igrača u redovima Osijeka.

(www.icv.hr, Sportske novosti)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content