Veliko slavlje Pitomačana u Legradu: Odlična predstava Bošnjaka i Matančića, eurogol Begovića i pogodak Jakupeca za ostanak u ‘utrci’ s Cvetkovcem

Igrači trenera Ivana Presečana, u susretu 18. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica danas (subota) su upisali minimalnu, ali ‘slatku’ i vrijednu pobjedu na gostovanju kod Graničara u Legradu.

Kako smo i rekli ranije u najavi susreta, bila je ovo teška i do posljednje minute neizvjesna utakmica, ali gostujuća momčad bila je bolja i na kraju zasluženo slavila. U isto vrijeme vodeći Tehničar iz Cvetkovca slavio je na neugodnom gostovanju kod Bilogore u Grubišnom Polju, pa će tako razlika između lidera i drugoplasirane Pitomače ostati tri boda.

Presečan u današnjem susretu, uz ozlijeđenog Sandija Kovača, nije mogao računati na pouzdanog vratara Hrvoja Zdelara, kao ni na kartoniranog Mateja Babića.

Muke po ‘graničare’ i stratega Branka Čmelješevića krenule su u 37. minuti kad je gostujući veznjak Ivan Begović eurogolom s 25 metara načeo mrežu domaćeg vratara Gorana Ružića. Akcija za eurogol i početnu prednost Pitomačana krenula je od Bošnjaka, dok se asistencija ovog puta pripisuje Marku Matančiću.

U odličnim šansama u prvom dijelu našli su se još Milinović i Matančić, ali pogodaka više nije bilo. Presečanova momčad s minimalnim je vodstvom otišla na predah.

Do idućeg pogotka čekalo se do 65. minute. Ponovno je Matančić bio u ulozi asistenta, nakon što je ‘probio’ po boku i dao povratnu za Jakupeca, a ovaj takve situacije rijetko promašuje.

Zavidna prednost gostiju i 25 minuta do kraja susreta, činilo se kako će sve ići glatko, ali jedna greška gostujućeg mladog vratara Bajsara nakon ubačaja iz kuta u 72. minuti unijela je neizvjesnost do samog kraja. Pogodak za smanjenje gostujuće prednosti postigao je Mario Paveli.

Ipak, zgoditaka do kraja susreta više nije bilo i slavlje pitomačke momčadi moglo je početi.

-Bili smo bolji tijekom cijelog susreta i zasluženo smo slavili, ali nije bilo lako. Nakon 2:0 u 65. minuti činilo se da imamo čistu utakmicu koju smireno trebamo privesti kraju, ali eto, jedna greška vratara domaćina je u trenu vratila u susret. Naravno, nema zamjerke, vratar je mlad, uskočio je danas u vatru umjesto Zdelara, a greške su sastavni dio sporta. Odigrali smo dobru utakmicu i kući nosimo ‘puni plijen’ – rekao nam je Presečan, a za igrača utakmice istaknuo je veznjaka Gorana Bošnjaka, koji je danas ponovno imao odličnu ‘predstavu’.

Graničar Legrad – Pitomača 1:2
Igrač utakmice: Goran Bošnjak

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content