Više od 7 milijuna kuna uloženo u Industrijsku zonu Našice

U vijećnici Grada Našica održana je završna konferencija projekta „Izgradnja osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u Industrijskoj zoni Našice“.

Sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj i vlastitim sredstvima Grad Našice uložio je 7.506.451,47 kuna u izgradnju komunalne infrastrukture kako bi poboljšao uvjete rada malog i srednjeg poduzetništva. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir, voditeljica Odjela za gospodarstvo i imovinu Ines Toth, poduzetnici iz Industrijske zone te zaposlenici našičke razvojne agencije NARA.

Cilj je osigurati pozitivnu poduzetničku klimu

Projektom je završena izgradnja, odnosno proširenje zajedničkih koridora osnovne komunalne, energetske i prometne infrastrukture Industrijske zone Našice radi osiguranja uvjeta i jačanje atraktivnosti grada Našica za privlačenje novih investitora, kao i jačanje poduzetničke klime lokalnog područja.

– Posebno zahvaljujem danas svim poduzetnicima koji koriste izgrađenu infrastrukturu i kao takvi doprinose razvoju Našica. Industrijska zona je od izuzetne važnosti za naš grad, a poduzetnicima je pružena partnerska ruka. Naša zona sa svojih 65 hektara pripada kategoriji srednjih do velikih zona, sa 20-ak gospodarskih subjekata i oko 400 zaposlenih osoba. Do sada je u nju uloženo 22 milijuna kuna većinom iz državnog i županijskog proračuna, a najmanje iz gradskog. U tom smjeru i nastavljamo raditi. Industrijska zona je živo tkivo, za koju očekujemo da će se nastaviti razvijati. U ime  Grada želimo jednu sinergiju s našim najvećim poslovnim subjektom NEXE d.d., ali jednako dobru i sa svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je u proteklom razdoblju obišao i poduzetnike u zoni.

Otvaranje novih radnih mjesta

Ostvarenjem planiranih aktivnosti u Industrijskoj zoni potaknuo se razvoj malog i srednjeg poduzetništva, odnosno osiguralo otvaranje novih radnih mjesta, a sukladno tome i smanjenje stope nezaposlenosti.

– Današnjom konferencijom službeno završavamo projekt „Izgradnje osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u industrijskoj zoni Našice“. Projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 4,8 milijuna kuna ili 65 posto, a razdoblje provedbe projekta je bilo 35 mjeseci. Cilj projekta je podržati razvoj malog i srednjeg poduzetništva stvaranjem novih radnih mjesta. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u provedbi projekta, posebno poduzetnicima koji koriste ovu infrastrukturu i industrijskoj zoni daju smisao. Ovaj projekt je značajan za grad Našice budući da pridonosi razvoju prvenstveno malog i srednjeg poduzetništva koji su glavni pokretač razvoja svakog gospodarstva – rekao je Matija Brkić, direktor NARA-e.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content