1. ŽNL Četiri momčadi u borbi za ostanak u ligi: Kolo otvaraju Bratstvo i Mikleuš

Pred županijskim nogometnim prvoligašima ostala su još dva kola. Ovog vikenda igraju se utakmice 25. kola. Dvije pozicije su sigurne, Podravac iz Sopja je prvi, Gradina posljednja, dok sve ostale momčadi mogu popraviti i pokvariti svoju poziciju na tablici.

Najuzbudljivija je borba za ostanak u ligi. Uz Gradinu, koja se već pomirila sa statusom županijskog drugoligaša, u opasnoj zoni su Mladost iz Miljevaca, Podgorje i Crnac, dok je Slavonija iz Sladojevaca u sigurnoj zoni.

Prvu utakmicu, danas (subota) u 17:30 sati na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju igraju domaće Bratstvo i Mikleuš. Obje momčadi su odigrale odlično proljeće. Bratstvo je osvojilo 21, a Mikleuš 19 bodova. Domaća momčad bi trebala biti kompletna, dok gostujući trener vjerojatno neće moći računati na jednog od najiskusnijih igrača Krešimira Crvenku. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva utakmica.

Sve ostale utakmice 25. kola igraju se sutra (nedjelja) u 17:30 sati.

Voćin ugošćuje Podgorje. Domaći bi pobjedom potvrdili drugu poziciju na tablici, dok bi gosti pozitivnim rezultatom, nakon šest uzastopnih poraza, napravili veliki korak prema ostanku u ligi. U redovima Voćina neće moći igrati Emanuel Jaković i Josip Čović, a kod Podgorja Marino Grizelj i Antonio Lekšić.

Derbi u vrhu tablice u Četekovcu igraju domaći Dinamo i Sloga iz Zdenaca. Gosti neće moći računati na vratara Petra Čiša, dok bi domaća momčad trebala biti kompletna. Pobjedom bi se Dinamo bodovno poravnao sa Slogom, dok bi se gosti pozitivnim rezultatom učvrstili na četvrtoj poziciji.

Borova je jesenas pobjedila Rezovac na njegom Laništu. Sada se igra susret na borovskim Poljicima. Gosti će sigurno pokušati uzvratiti za jesenski poraz, dok bi domaća momčad u kompletnom sastavu pobjedom potvrdila susjedski primat.

Prvak, Podravca iz Sopja, gostuje kod Mladosti u Miljevcima. Nakon dva kola bez pobjede Sopjanci će ići na pobjedu, dok bi domaćoj momčadi uspjeh značio bijeg iz zone ispadanja iz lige. U redovima Mladosti neće moći zaigrati Alen Keler i Mislav Jagnjić, dok trener Podravca Mario Tolo ne može računati na Mihaela Šoštara.

Slavonija u Sladojevcima bez opterećenja dočekuje Crnac. Domaća momčad bi trebala biti bliže pobjedi, dok gosti moraju igrati na “sve ili ništa” žele li očuvati ligaški status. U gostujućim redovima neće moći nastupiti Martin Piskač.

Mladost na svom terenu u Čačincima očekuje pobjedu u susretu s Gradinom. Sve osim domaće pobjede bili bi veliko iznenađenje.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content