4. LIGA BJ-KC-VT Pitomača golovima Begovića, Bošnjaka i Babića iskoristila kiks Tehničara u Garešnici i približila se lideru na samo bod zaostatka

Nogometaši Pitomače uspjeli su se donekle rekuperirati i samo tri dana nakon polufinalne utakmice Županijskog nogometnog kupa doći do vrijedne ligaške pobjede u 24. kolu protiv Mladosti iz Kloštra Podravskog. Kada znamo da je vodeći Tehničar ‘kiksao’ u Garešnici, ova pobjeda momčadi trenera Ivana Presečana dodatno dobiva na važnosti. U susretu Garića i Cvetkovčana mreže su mirovale (0:0) i pitomačka se momčad uoči velikog derbija u Cvetkovcu lideru približila na samo bod zaostatka.

U prvom dijelu više od 300 gledatelja vidjelo je ravnopravnu borbu u kojoj su obje momčadi imale po nekoliko izglednih prilika, ali pogodaka nije bilo, na razini su bili domaći vratar Hrvoje Zdelar i gostujući Leo Franjić.

U 55. minuti domaći strateg Presečan mijenja tri igrača, iz igre vadi Plavšića, Milinovića i Jakupeca, koje su zamijenili Jantol, Paradinović i Bošnjak. Samo pet minuta kasnije veliko slavlje na domaćim tribinama. Domaćin je poveo preciznim zgoditkom Ivana Begovića iz slobodnog udarca. U 72. minuti Goran Bošnjak realizirao je kazneni udarac i povećao prednost na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Matej Babić u 87. minuti.

-Jako bitna, ali ujedno i teška pobjeda. U prvom dijelu susreta nismo bili oni pravi, treća utakmica u šest dana, umor je napravio svoje i nismo imali rješenja za odlično postavljenu Mladost. U drugom dijelu smo se razbudili i došli do ta tri boda. Sve u svemu jedna jako fizički, ali i psihološki teška utakmica, a sada se okrećemo pripremama za Cvetkovec – rezimirao je Presečan.

Titulu igrača utakmice ovog puta ponio je Ivan Peršić.

– U ovom susretu bio je prava radilica, nosio je igru i bio pokretač kad je bilo najpotrebnije – prokomentirao je trener Pitomače.

Idućeg vikenda gledat ćemo ‘epsku’ bitku u Cvetkovcu, susret pretposljednjeg, 25. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica u kojem će snage odmjeriti vodeći Tehničar i drugoplasirana Pitomača.

Pitomača – Mladost Kloštar Podravski 3:0

Igrač utakmice: Ivan Peršić

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content