Agencija za mobilnost i programe EU: Ravnatelj SŠ Stjepana Sulimanca Josip Ivoš imenovan Erasmus+ ambasadorom

Ravnateljica Agencije za Mobilnost i programe EU Antonija Gladović imenovala je Josipa Ivoša, ravnatelja Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače – Erasmus+ ambasadorom za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje 2022.-2024. godine. Ovu titulu, uz Josipa Ivoša, dobilo je još samo šest najboljih stručnjaka za Erasmus+projekte u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Republici Hrvatskoj.

Veliko je ovo priznanje za rad i angažman Josipa Ivoša, koji u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca već nekoliko godina osobno predano radi na pisanju i provedbi projekata mobilnosti putem kojih Srednja škola Stjepana Sulimanca redovito šalje svoje učenike na stručnu praksu u inozemstvo. Gotovo svi Erasmus+ projekti koje je ravnatelj Ivoš napisao i proveo spadaju među najbolje ocijenjene Erasmus+ projekte u Republici Hrvatskoj i redovito dobivaju oznaku „Primjer dobre prakse“.

– Uloga Erasmus+ ambasadora je promovirati program Erasmus+ diljem Hrvatske, informirati o mogućnostima koje program pruža, a organizacijama zainteresiranim za sudjelovanje u programu kao i Erasmus+ korisnicima pružiti praktične savjete za što uspješniju pripremu projektnih prijedloga i provedbu projekata – naglasio je Ivoš.

Učenici i nastavnici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače su u posljednjih nekoliko godina redovito išli u Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljsku, Španjolsku, te su obišli mnogobrojne gradove, stekli brojna poznanstva i doživjeli nešto što će pamtiti cijeli život. Zbog Erasmus+ projekata mobilnosti Srednja škola Stjepana Sulimanca je postala prepoznatljiva u cijeloj Republici Hrvatskoj. Jedna je od najmodernijih srednjih škola, škola po europskim mjerilima, a svojim učenicima i profesorima omogućava da putuju Europom, upoznaju gradove, stječu prijatelje, razvijaju vještine i stječu nova znanja.

(vpz.hr, ji)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content