Akcijom „Plastičnim čepovima do skupljih lijekova“ prikupljeno 2,9 tona plastičnih čepova

Jučer (ponedjeljak) u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek predano je 2880 kilograma prikupljenih plastičnih čepova. 

Prikupila ih je Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, udrugama i građanima s područja Osječko-baranjske županije.

Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri u provođenju ove akcije, a to su „Društvo naša djeca“ Osijek koje je predstavila učenica Osnovne škole Josipovac, Sara Horvat, Marija Kovačević Šop, odgajateljica dječjeg vrtića „Mali princ“ Ivanovac, profesorica Ksenija Šestak-Sertić iz Obrtničko-industrijske škole Županja.

Prvi put u ovoj akciji sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Slatina koji su veću količinu prikupljenih čepova s područja Slatine dovezli u svrhu provođenja ove akcije u Policijsku upravu osječko-baranjsku.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

U započetom projektu krajem 2017. godine „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Policijske uprava osječko-baranjska te je do sada prikupljeno ukupno 20.020 kilograma plastičnih čepova.
 
Važno je napomenuti da je u subotu, 21. svibnja u dvorištu Osnovne škole „Retfala“ u Osijeku održana radionica izrade „retfalačke rozete“, odnosno motiva cvijeta izrađenog od plastičnih čepova.

U organizaciju Društva „Naša djeca“ Grada Osijek i njihove voditeljice Jasne Komendanović, uz stručno vodstvo i  pomoć akademskog kipara Nikole Fallera i uz vrijedne ruke mnoštva djece nastao je motiv koji će se ubuduće koristiti kao prepoznatljivi vizual akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

(www.icv.hr, PU osječko-baranjska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content