Biciklijada “Sve između Sekvoje i Drave”: Pridruži se biciklističkoj avanturi i kreni u otkrivanje prirodnih ljepota Virovitičko-podravske županije

Turistička zajednica Grada Slatine i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u subotu, 4. lipnja, premijerno povezuju dvije prirodne ljepote, dva posjetiteljska centra i mnoštvo zaljubljenika u prirodu i avanturu.

Riječ je o biciklijadi ”Sve između Sekvoje i Drave”, koja će spojiti najpoznatiju sekvoju u Hrvatskoj i Dravu, vodeno bogatstvo koje je dio Regionalnog parka Mura-Drava i UNESCO prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Ova biciklijada pravo je osvježenje za posjet i avanturu, jedinstvena u izboru niza sadržaja između opuštanja i pustolovine.

Biciklijadom će biti obilježen i Svjetski dan bicikla (3. lipnja) kojim se naglašava korištenje bicikala kao sredstva za poticanje održivog razvoja i tjelesnog odgoja. Bicikl je jednostavno, pristupačno i ekološki čisto prijevozno sredstvo, pogodno za otkrivanje ljepota i vizura Virovitičko-podravske županije.

– Doživite ovu biciklističku rutu kroz sva njena lica, dopustite da vam Hrvatsko stablo godine svojom ljepotom oduzme dah. Pedalirajte dalje i povežite se s prirodom istražujući prostranstvo slavonskih ravnica ispunjenih šumama hrasta lužnjaka i graba te poljima duhana, pšenice, kukuruza, suncokreta, uljane repice, s kojih seže pogled sve do Papuka. Osvježite se avanturom putevima koji vode do rijeke Drave i upoznajte bogatstvo flore i faune Podravine i Slavonije – poručuju organizatori.

Dužina rute iznosi 25 kilometara i obiluje prirodnim ljepotama, svako pojedino mjesto piše svoju priču, a start i cilj obilježavaju dva posjetiteljsko-interpretacijska centra.

START

Posjetiteljsko-interpretacijski centar ”EPIcentar Sequoia” stratno je mjesto biciklijade, a povodom Svjetskog dana bicikla ovdje će se, u suradnji s Policijskom postajom Slatina i Biciklističkim kubom Slatina, održati i akcija registracije bicikala. Također, svi sudionici će imati priliku upoznati se s Interpretacijskim postavom centra, uz stručno vodstvo i tako naučiti sve zanimljivosti vezane za stoljetnog diva u srcu Slavonije, mamutovac Sequoiu.

CILJ

Posjetiteljski centar ”Dravska priča” u Noskovcima završna je točka naše biciklijade. Nalazi se u višestruko zaštićenom području prirode od osobitog značaja za očuvanje biološke raznolikosti. ”Dravska priča” pruža uslugu provedbe verificiranog programa škole u prirode, smještaja, stručnog vodstva, kao i dodatnih sadržaja za edukaciju i aktivno korištenje slobodnog vremena. Također, u perivoju Posjetiteljskog centra nalazi se i oporavilište za bijele rode, privremeni dom lakše ozlijeđenim rodama. Nakon obilaska posjetiteljskog dijela i perivoja ”Dravske priče”, sudionike očekuje ručak i kviz znanja s bogatim nagradama.

Povratak u Slatinu nosi više alternativnih puteva, a na sudionicima je da samostalno otkriju za njih najzanimljiviji i najprihvatljiviji.

Broj sudionika na ovoj biciklijadi je ograničen, stoga požurite s prijavama na sljedećem linku: https://forms.gle/acVEfB2EoiF8ynAB9.

Zelena strana vikenda, opuštena strana druženja i adrenalinska strana uživanja. Otkrijte sve između starta i cilja, otkrijte najljepšu stranu zelene Hrvatske!

(www.icv.hr, adf, TZGS, TZVPŽ)

PLAKAT 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content