Biciklist napuhao 3,47 promila: Zbog alkohola prošlog tjedna uhićeno pet osoba

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih je u jednoj život izgubio motociklist. U još dvije nesreće, lakše su ozlijeđene tri osobe. U sedam prometnih nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja, a šest ih je naknadno pronađeno. Kod četiri vozača koji su sudjelovali u prometnim nesrećama utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Ukupno je utvrđen 241 prekršaj, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 91 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 43 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,47 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod 61-godišnjeg biciklista. Naime policija ga je zatekla jučer (nedjelja) u večernjim satima u Velikom Polju. 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je pet osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content