Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica sudjelovali na 21. međunarodnom stručnom savjetovanju pokretnih knjižnica i festivalu bibliobusa

Djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, ravnatelj Robert Fritz i voditeljica Matične razvojne službe VPŽ Silvija Perić sudjelovali su na 21. međunarodnom stručnom savjetovanju pokretnih knjižnica i festivalu bibliobusa u Murskoj Soboti i Beltincima, 13. i 14. svibnja 2022.

Silvija Perić je s Ljiljanom Vugrinec, djelatnicom Knjižnice ”Fran Galović” Koprivnica održala izlaganje Erasmus+ projekt ”Putujuće knjižnice bez granica”, te je prisutne kolege upoznala s mrežom knjižnica tijekom boravka na programu mobilnosti u Španjolskoj.

Na konferenciji su kolege iz Finske, Srbije, Mađarske i Slovenije podijelili svoja iskustva kao i probleme na koje nailaze. Pokretne knjižnice su posebne knjižnice smještene u vozilu te svoje usluge pružaju po manjim mjestima koje nemaju svoju knjižnicu. Upravo je to posebnost i djelatnika, ali i samog biblioubusa.

Na Festivalu bibliobusa bilo je prisutno preko 15 bibliobusa i bibliokombija te su prisutni mogli razgledati vozila, njihovu opremu te na licu mjesta razgovarati s kolegama o njihovim iskustvima s terena. Virovitička knjižnica je predstavila svoj projekt ‘Potrubi za knjigu’  i time najavila osnivanje Bibliobusne službe. 

– Bilo je lijepo družiti se s kolegama i kolegicama putujućim knjižničarima. Puni dojmova i planova s nestrpljenjem očekujemo osnivanje pokretne knjižnične službe Virovitičko-podravske županije – rekao je ravnatelj virovitičke Knjižnice Robert Fritz.

(www.icv.hr, knjiznicavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content