Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina domaćin Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina jučer (subota) je bilo domaćin sjednice predstavnika članica Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva koja je održana u prostorima Vatrogasnog doma u Slatini.

Koordinaciju plavo-zelene linije prijateljstva čine VZ grada Bakra, DVD Velika, DVD Kutjevo, DVD San Marino Novi Vinodolski, DVD Slatina, DVD Lobor i DVD Vodice. Koordinacija je osnovana u cilju unapređenja rada vatrogasaca članica, a o čemu se i jučer u Slatini razgovaralo na sjednici.

U ime domaćina, DVD-a Slatina, o radu Koordinacije sve nazočne informirao je Branko Belošević, predsjednik VZ grada Slatine.

– Svake godine sjednica Koordinacije ide iz jednog mjesta potpisnica linije prijateljstva u drugi, tako da je ove godine došao red na nas. Svake godine imamo dva sastanka, ovo je sad prvi, a drugi će biti uz druženje u devetom mjesecu kada će nas na našim igrama posjetiti vatrogasci iz ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava Koordinacije. Pošto ove godine mi slavimo 150. godišnjicu, ovogodišnje domaćinstvo Koordinacije je nama dodatna čast. Mi na sjednicama raspravljamo, odnosno upoznajemo jedni druge o tome što su naša društva radila protekle godine, te razgovaramo o problematici vatrogastva, kao i koje prijedloge ćemo Vatrogasnoj zajednici Republike Hrvatske – objasnio je Belošević te dodao da je slatinsko društvo jedino na području Virovitičko-podravske županije član Koordinacije plavo-zelene linije prijateljstva.

Prije početka sjednice Koordinacije, predsjednik DVD-a Vodice Matija Karlo Valinčić predao je novom domaćinu Branku Beloševiću prijelaznu zastavicu na kojoj su grbovi svih društava članica. Sjednici je nazočio i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, koji je gostima poželio ugodan boravak u Slatini.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content