Donatela Potočki, učenica Tehničke škole Virovitica, zauzela 6. mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – Worldskills Croatia 2022. koje se održavalo na Zagrebačkom Velesajmu od 10. do 12. svibnja. U natjecateljskoj disciplini Zdravstvena njega bilo je 10 natjecatelja, a među njima i učenica Tehničke škole Virovitica Donatela Potočki pod mentorstvom nastavnice Marije Radošević Čiče. Donatela je osvojila 6. mjesto najboljih učenika na razini 26 škola u Republici Hrvatskoj u kojima se provodi strukovni kurikul medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege.

– Svi su natjecatelji bili izrazito spremni za izvođenje vještina tijekom sva tri dana natjecanja što ukazuje da su učenici i njihovi mentori uložili mnogo vremena i truda pripremajući se za natjecanje. S obzirom na spremnost učenika bodovne su razlike bile izrazito male. Ovi budući mladi stručnjaci iz područja sestrinstva naš su ponos te ovim putem čestitam svim školama, nastavnicima, učenicima i njihovim obiteljima na uspjehu- izjavila je Kristina Horvat, nastavnica Tehničke škole Virovitica, članica Prosudbenog povjerenstva u natjecateljskoj disciplini Zdravstvena njega.

– Drago mi je da smo mogli pokazati svoje znanje među najboljim učenicima u državi. Iznimno sam ponosna na Donatelu koja je junački odradila sva tri zahtjevna natjecateljska dana. Pred natjecateljima su bila tri različita zadatka: intervencija, hitno stanje i edukacija pacijenta. Uvjerena sam da Donatelu očekuje svijetla budućnost u ovom zanimanju. Zahvalna sam što sam mogla sudjelovati u manifestaciji koja promovira strukovna zanimanja- izjavila je mentorica Marija Radošević Čiča.

(www.icv.hr, kh)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content