Drugo izdanje trail utrke ‘Litice oko Virovitice’ privuklo još veći broj natjecatelja: U svim kategorijama natjecalo se preko 500 trkača

Trud organizatora i desetaka volontera i ove je godine donio rezultat. U virovitičkom prigradskom naselju Sveti Đurađ i okolici održana je druga Trail utrka “Litice oko Virovitice”. Start i cilj utrke bio je ispred društvenog doma u Svetom Đurađu, a staza, koju je trasirao Kruno Tomljanović, vodila je obroncima Bilogore uz koju su trkači mogli vidjeti sve ljepote virovitičkog kraja. Da će utrka samo rasti iz godine u godinu potvrdio je i broj sudionika, a ove se godine u svim kategorijama natjecalo preko 500 natjecatelja.

Prije početka utrke sve nazočne pozdravili su župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec, načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Siniša Knežević, predsjednik Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivan Ćavarušić, te jedan od inicijatora ove utrke, Kruno Tomljanović, koji je trkačima dao detaljne upute.

IMG_4411-Custom

– Prijavilo se preko 500 natjecatelja, a to je samo još jedan pokazatelj velikog interesa. U jednu ruku, ovo je i turistička promocija grada kao i pokazatelj u kojem smjeru trebamo razvijati turizam, odnosno trebali bi se još više posvetiti sportu i rekreaciji povezujući ih s prirodnim ljepotama. Ne odnosi se to samo na trkače koji dolaze iz svih krajeva, već je ovo prilika i za naše ljude da još bolje upoznaju svoj kraj – istaknuo je gradonačelnik Kirin, a njegova zamjenica Vlasta Honjek-Golinac sudjelovala je u utrci i uspješno istrčala dionicu od 15 kilometara.

Uspješan je bio i župan Igor Andrović, koji je ove godine istrčao dionicu od 25 kilometara.

– Ovoliko broj trkača samo je dokaz da smo napravili odličan posao prošle godine budući da su se vratili u još većem broju. Odlučio sam se ove godine sudjelovati na utrci od 25 kilometara, ove godine odradio sam već nekoliko polumaratona te maraton u Pragu, stoga sam bio dosta dobro pripremljen. Zahvaljujem još jednom ovom prilikom organizatorima, Sportskoj zajednici Virovitičko-podravske županije te svim entuzijastima trkačima koji su organizirali utrku- rekao je Andrović.

Zadovoljna današnjom utrkom bila je i tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimurec.

IMG_4402-Custom– I prošle smo godine bili zadovoljni, ove smo još zadovoljniji s obzirom na broj trlača, ali i posjetitelja koji su ih došli bodriti. Puno smo se pripremali za danas, sva sreća da nas je i vrijeme poslužilo, a sponzori su nam pripremili sve što je danas bilo potrebno. Kako je poznato organizirali smo utrke na 7, 15 i 25 kilometara, ali i MUP je pozvao policajce da se i ove godine prijave tako da je bio dobar broj i njih te su imali svoju utrku. Najviše trkača dolazi iz naše regije, no ima ih i iz Osijeka, Zagreba, Slavonskog Broda, Karlovca, Zadra. Ponosni smo i na to, te se nadamo da će iduća utrka biti ista, ako ne i još većim brojem sudionika- istaknula je Dora Međimurec.

– Sudjelovali smo i u prošlogodišnjoj utrci kao suorganizatori, tako i u ovoj, ali u još većem broju. Sudjelovali su policajci i policajke iz 11 Policijskih uprava, nas je bilo osam iz Virovitice, a drago nam je što se za utrku pročulo diljem Republike Hrvatske i da je velik broj policajaca odlučio doći i sudjelovati. Svi organizatori i svi koji su sudjelovali u utrci pokazali su pravo lice, pravo gostoprimstvo stoga nam je izuzetno drago što smo i mi dio cijele ove priče- rekao je Siniša Knežević.

I ove godine sponzori su osigurali nagrade za najbolje, a dodijelili su ih župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimurec te Siniša Knežević, načelnik Policijske uprave Virovtičko-podravske.

IMG_4441-CustomRezultati svih utrka:

Utrka na 7 kilometara

Žene:
1. Dorotea Santi (AK Slatina)
2. Ivana Zeljko (Međimurje-Čakovec)
3. Gabrijela Knežević
4. Nela Pleša (AK Virovitica)

Muškarci:
1. Mateo Ledinski (AK Bjelovar)
2. Franjo Ileković (MUP-RH)
3. Marijan Cindrić (KAV Zadar)
4 Danijel Martinčić (KTK)

Utrka na 15 kilometara

Žene:
1. Sara Špiranec (AK Virovitica)
2. Đurđica Vuk
3. Josefina Bulić (Rio Mare)
4. Sanja Šemuga (Kotlić diva-Slavonski Brod)

Muškarci:
1. Goran Đogolović (AK Sljeme)
2. Dinko Solić (SRD 315)
3. Matija Fapali (Nexe team- Našice)
4. Marko Sambol (MUP RH)

Utrka na 25 kilometara

Žene:
1. Jasna Plemeniti (Moslavina u pokretu)
2. Mirela Kristek (Šapica)
3. Kristina Tenšek (AK Zaprešić)
4. Jasna Pavičić (SRK Barabe)

Muškarci:
1. Dejan Radanac (Kotlić diva- Slavonski Brod)
2. Zoran Križanić (AK Varaždin)
3. Antonio Katalinić
4. Lovelos Slovinec (AK Forca)

MUP

Utrka na 7 kilometara

Žene:
1. Dragana Peula Marinović (PU Požeško-slavonska)
2. Maja Farkaš (PU Virovitičko-podravska)
3. Dijana Rihtar (PU Krapinsko-zagorska)

Muškarci:
1. Franjo Ileković (MUP Uprava za granicu)
2. Antonio Bačak (PU Karlovačka)
3. Dario Profozić (PU Karlovačka)

Utrka na 15 kilometara

Žene:
1. Nela Marušić (PU Požeško-slavonska)
2. Eleonora Matić

Muškarci:
1. Marko Sambol (PU Vukovarsko-srijemska)
2. Dario Lebinec (PU Virovitičko-podravska)
3. Danijel Relić (PU Virovitičko-podravska)

Utrka na 25 kilometara 

Muškarci:
1. Hrvoj Grgić (PU Bjelovarsko-bilogorska)
2. Roman Maglić (PU Karlovačka)
3. Zvonimir Krznarić (PU Osječko-baranjska)

HEP 

1. Danijel Ilakovac
2. Tin Pavoković
3. Mirjana Jug

(www.icv.hr, mra, ts, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content