Erasmus projekt vrijedan milijun i 250 tisuća kuna u Osijeku okuplja učenike četiri europske osnovne škole: Jačanje svijesti o klimatskim promjenama i održivom razvoju

U osječkoj OŠ August Šenoa održano je svečano otvaranje domaćinstva škole u sklopu Erasmus+ projekta koji okuplja 4 europske škole. U sklopu projekta u osijeku će  sljedećih tjedan dana boraviti 35 učenika i učitelja iz partnerskih škola iz Francuske, Španjolske i Portugala za koje će biti organizirane radionice i kulturne aktivnosti.

IMG 3693 Custom

Riječ je o projektu izvornog naziva “E= MS2″ (EARTH = MATH SCIENCE SOCIETY)”, vrijednom 1.250.000,00 kuna.

Kako je istaknuo ravnatelj škole August Šenoa, Vedran Čerina cilj je ovakvih projekata učenicima pružiti što kvalitetnije obrazovanje, posebice za održivi razvoj kao i jačati svijest o klimatskim promjenama.

IMG 3695 Custom

– Međunarodna dimenzija postaje sve važniji aspekt suvremenog obrazovanja a na ovaj način želimo našim učenicima pružiti širu europsku perspektivu jer naši učenici će rasti u multikulturalnom i multijezičnom društvu u kojem će rad, učenje i odmor sve više biti povezani s mobilnošću, razmjenom i komunikacijom- rekao je Čerina naglasivši kako je ovaj projekt jedan od tri koja provode, odnosno predali su još dva.

– Sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih učitelja i učiteljica koji su nesebično izdvajali svoje vrijeme, ponekad i slobodno kako bi s učenicima radili na EU projektima u sklopu škole- dodao je.

IMG 3696 Custom

Zamjenica gradonačelnika, Jasenka Crnković istaknula je zadovoljstvo što Osijek ima školu koja u svom obrazovnom sustavu ima i popratne sadržaje kroz koje učenike od malih nogu uče proaktivnosti u smjeru ekologije.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

 

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content