FOTO Damjan Pažin s ‘double – double’ učinkom prvo ime susreta, talentirani virovitički košarkaši nakon odlične prve četvrtine ipak ostali bez Final Foura

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, pred velikim brojem domaćih navijača, iznimno talentirana selekcija M-17 Košarkaškog kluba VIRKA Virovitica u kvalifikacijskoj utakmici ipak nije uspjela izboriti plasman na ‘Final Four’ kupa regija Hrvatske, odnosno završni turnir četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj u ovom natjecanju, nakon što je poražena protiv odlične ekipe iz Slavonskog Broda. Konačan rezultat u korist gostujuće momčadi bio je 67:49.

Bez obzira na poraz, i ovo je velik uspjeh mladih košarkaša trenera Marina Ferenčevića, koji iza sebe u ovoj sezoni imaju dva ligaška naslova.

Na ‘krilima’ odlične atmosfere u dvorani i velike podrške s tribina, Virovitičani su sjajno otvorili susret i držali rezultatski egal sve do 8. minute prve četvrtine, kad se gostujuća momčad koju vodi Krunoslav Rimac odvojila na pet koševa razlike (17:12), što je u košarci gotovo i zanemariva prednost. Najrazigraniji domaći igrač u tim je trenucima bio Damjan Pažin s nekoliko odličnih poteza u obrambenom, ali i napadačkom dijelu igre.

MG_8622

Ipak, momčad Slavonskog Broda dobila je i drugu dionicu rezultatom 22:13, pa je tako semafor na kraju prvog dijela pokazao +14 za goste (39:25). Gostujuća momčad bila je odlično šuterski raspoložena, dok je domaća, što se tiče vanjskog šuta, jednostavno ‘zakazala’, gotovo da ništa nije ulazilo. U preostale dvije četvrtine gostujući košarkaši samo su ‘podebljali’ prednost do konačnih 67:49 i tako izborili plasman na završni Final Four.

Nakon ovog poraza nikako ne treba očajavati, jer je virovitička momčad prepuna talenata koji su svojim dosadašnjim rezultatima pokazali da Košarkaški klub VIRKA Virovitica ne treba strahovati za budućnost. Redoviti rad, trud i zalaganje na treninzima jednim su dijelom već došli na naplatu, a tog je svjestan i trener Ferenčević.

-Imali smo zaista dobar ulazak u ovaj susret s dosta energije, bili smo spremni na trku svih 40 minuta s obzirom da je ispred nas bila jedna vrlo ozbiljna momčad i jak protivnik s dugom košarkaškom tradicijom, znamo svi da se u Slavonskom Brodu posljednih desetak godina igra prvoligaška košarka. Bez obzira na sve, mislim da je u ovoj utakmici presudila njihova odlična, a naša vrlo slaba šuterska dionica. Protiv ovako agresivnog protivnika pokazali smo zube i to je ono najbitnije, nismo čak krucijalno pali niti što se tiče snage, ponovno smo odradili vrlo dobru posljednju četvrtinu, probudili se, razigrali se… Mi smo momčad koja inače uzima dosta šuteva za tri poena i zabija takve šuteve, a to je u ovom susretu izostalo, zabili smo tek jednu tricu. Bila je prisutna i velika nervoza, dečki su pred velikim brojem svojih navijača silno željeli pobjedu, ali nije išlo i ja im nemam što zamjeriti – rezimirao je susret Marin Ferenčević naglasivši kako mlade talentirane virovitičke igrače, s obzirom na veliku posvećenost i ozbiljan rad tek čekaju ‘prave stvari’.

MG_8569

Prvo ime susreta u domaćim redovima s ‘double – double’ učinkom (13 koševa i 10 skokova) bio je razigrani Damjan Pažin, dok je najefikasniji sa 16 koševa bio i ‘borbeni’ kapetan momčadi Petar Fuis.

KK VIRKA: Pažin 13, Fuis 16, Tutić 5, Zidar, Vrekić 2, Krstanović 3, Davidović 2, Vučak 2, Kalaš, Mucak 6, Vidović, Zubić. Trener: Marin Ferenčević.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content