FOTO Dvanaest golova Sokola, Lukač protutnjao kroz Sveti Đurađ, Drava zaustavila Dinamo

U nedjelju, 15. svibnja odigrane su sve utakmice 17. kola 2. županijske nogometne lige Zapad. Kolo je bilo izuzetno efikasno, postignuto je 39 zgoditaka ili u prosjeku 7,8 po utakmici.

Najviše pogodaka postignuto je u Milanovcu, gdje su gosti iz Kladara doputovali s devet igrača. To im nije bilo prepreka da u trećoj minuti povedu zgoditkom Tonija Džanića, ali su domaći vrlo brzo preokrenuli rezultat i došli do uvjerljive pobjede od 12:1. Uz 12 zgoditaka igrači Sokola promašili su barem dvostruko više prilika. Četiri zgoditka za Sokol postigao je Ivan Biondić, dva puta strijelac je bio Dorian Uzelac, a po jednom su gostujuću mrežu pogodili Josip Lanšćak, Tomislav Kožnjak, Marko Blažević, Mateo Pšihistal, Ivan Štulec i Mihael Bistrović. Ovim porazom nogometaši Kladara su kolo prije kraja izgubili priliku za ‘bijeg’ s posljednje pozicije na tablici.

Mladost je u Vukosavljevici svladala Bilogoru 1947. iz Špišić Bukovice rezultatom 5:1. Gosti su doputovali desetkovani sa samo deset igrača. Dva zgoditka za Mladost postigao je Ivica Jurić, oba s bijele točke, a po jednom su strijelci za domaću momčad bili Manuel Šelimber, Ivan Komar i Mario Đeri. Jedini zgoditak za goste iz Špišić Bukovice postigao je Josip Čoklo iz kaznenog udarca.

Croatia je u Grabrovnici u susjedskom derbiju pobijedila Podravec iz Dinjevca 5:0. Zgoditke su postigli Mario Barčan, Silvio Balić, Matija Pavić, Josip Peterfi i Domagoj Pecek. Ovom pobjedom Croatia se vratila na drugo mjesto na tablici.

Vodeći Lukač 05 pobijedio je na gostovanju Sveti Đurađ s visokih 7:1. Četiri zgoditka za goste postigao je Mateo Nemčec, a po jednom su domaću mrežu pogodili Antonio Bardić, Josip Šoštar i Valentino Pavlak. Jedini strijelac za domaću momčad bio je Slavko Jagarinac, koji je prije toga u tri navrata pogodio okvir gostujućih vrata. Domaćoj momčadi poraz nije teško pao jer su ipak, kolo prije kraja, osigurali opstanak u ligi, zahvaljujući porazu Kladara u Milanovcu. Gosti su imali veliku podršku svojih navijača, koji su popunili tribinu do posljednjeg mjesta.

U općinskom derbiju u Terezinom Polju Drava je iznenadila Dinamo iz Kapele Dvora pobijedivši ga 5:2. Poveli su gosti zgoditkom Renea Prugovečkog. Do odlaska na odmor domaća momčad dolazi do prednosti 3:1 zgodicima Luke Paulovića, Mihaela Taušana i Antonija Paulovića. Mihael Martelo zgoditkom iz kaznenog udarca smanjuje domaću prednost na 3:2. Pobjedu Drave potvrdio je s dva zgoditka Mihael Taušan. U 79. minuti teren su morali napustiti igrač Drave Ivan Bistrović, zbog dva žuta kartona, koje je zaradio u samo dvije minute i Jozo Iličić, koji je dobio direktni crveni karton zbog sukoba s protivničkim igračem.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content