FOTO Ibriks i Zajček triput zatresli mrežu četvrtoligaša, Pitomačani pet puta ‘matirali’ Dumenčića i plasirali se u polufinale Županijskog kupa

Na nogometnom igralištu u Sopju, vodeća je momčad 1. županijske nogometne lige u četvrtfinalnom susretu Županijskog nogometnog kupa danas (srijeda) ugostila četvrtoligaša Pitomaču.

Do prve prave prilike čekalo se pet minuta, kad je udarac Marka Matančića odličnom intervencijom zaustavio domaći vratar Kristijan Dumenčić, ali već u 10. minuti gostujuća momčad stigla je do početne prednosti nakon odličnog slobodnjaka Ivana Begovića s dvadesetak metara. Lopta je ‘prohujala’ iznad ‘živog zida’ i uz pomoć vratnice završila iza nemoćnog Dumenčića.

MG 7587

Jednu od rijetkih prilika u domaćim redovima imao je vodeći topnik 1. ŽNL, Antonio Babec, ali njegov pokušaj bez problema ukrotio je gostujući vratar Hrvoje Zdelar. Prije tog, Babec je zatresao gostujuću mrežu, ali bio je u nedozvoljenoj poziciji i glavni sudac Nikola Kristić opravdano je poništio pogodak.

U nastavku utakmice vidjeli smo još jedan pokušaj Matančića, ali Dumenčić je odgovorio pravovremenom intervencijom. Ipak, nije se dugo čekalo do povećanja gostujuće prednosti. U 33. minuti, na asistenciju Matančića, strijelac je bio Valentino Paradinović.

MG 7497

Novi pogodak u domaćoj mreži vidjeli smo u 43. minuti, kad je Nikola Plavšić ‘podvalio’ za Matančića, a ovaj iz trećeg pokušaja trese mrežu za, činilo se, ‘velikih’ i sigurnih 3:0. S ovim su rezultatom momčadi otišle na predah.

Domaći strateg Mario Tolo u pauzi je ‘razbudio’ svoje igrače koji su puno bolje startali u nastavak utakmice i praktički iz prve prigode u 47. minuti matirali Zdelara. Sjajno je probio Mihael Šoštar i dao povratnu za Ibriksa, a ovaj kao u najboljim danima ‘zakucava’ za smanjenje gostujuće prednosti na 3:1.

Na novi pogodak čekalo se do 73. minute, kad je Petar Škrinjar, koji je zamijenio kapetana Matiju Miloša povećao gostujuću prednost na 4:1. Domaćin se nije predavao i samo šest minuta kasnije smanjio je na 4:2. Strijelac je bio Josip Zajček, koji je u 71. minuti zamijenio Mateja Androša.

MG 7751

U igri ‘gol za gol’ Pitomača je u 81. minuti povećala rezultatsku prednost, a peti gostujući pogodak bio je djelo Mateja Babića s bijele točke i bilo je jasno tko je novi ‘putnik’ u polufinale Županijskog nogometnog kupa. Ipak, gledatelji su vidjeli još jedan pogodak. U sam smiraj utakmice Zajček je postigao svoj drugi pogodak i postavio konačnih 3:5. Svakako treba spomenuti još jednu asistenciju Šoštara koji je u nastavku susreta pružio odličnu partiju.

-Na kraju osam pogodaka, pet u domaćoj i tri u našoj mreži, ali jednostavno moram biti zadovoljan. Došli smo ovdje po pobjedu, to smo na kraju i ostvarili i tako ispunili glavni cilj, a to je plasman u polufinale kupa. Čestitam svojim igračima, ali velike čestitke i Podravcu, ne samo na današnjoj utakmici u kojoj su pokazali da je riječ o iskusnoj i odličnoj momčadi, već i na, vjerujem, osvojenom naslovu prvaka u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Mi smo odigrali koliko je trebalo i mislim da smo zasluženo u polufinalu – rekao je gostujući trener Ivan Presečan.

MG 7517

Na koga će Pitomača u polufinalu, Presečanu je sasvim svejedno.

-Virovitica, Suhopolje ili Papuk, zaista mi je svejedno. To su sve odlične momčadi, nema lagane utakmice, ali mi smo spremni za svakog protivnika – kratko je prokomentirao uoči polufinalnog ždrijeba.

Domaćin je ispao u četvrtfinalu, ali razloga za nezadovoljstvo nema, momčad je na vrhu 1. ŽNL, ovog vikenda u Sopju se slavi Dan općine i 75. obljetnica NK Podravca, a protiv Pitomače, momčad Marija Tole pružila je odličan otpor.

MG 7561

-Prije svega čestitke Pitomači na pobjedi i prolasku u polufinale Županijskog kupa. Ako ćemo iskreno, mislim da su trenutno najbolja ekipa na području Virovitičko-podravske županije i želim im sreću u nastavku ovog natjecanja u kojem će, prema mom mišljenju, ponovno doći do titule. Sve u svemu, odlično posložena momčad u kojoj se vide plodovi redovitog rada i treninga. Moji igrači dali su maksimum, imao sam čak neku malu nadu, ali teško je nešto očekivati kad nisi u redovnom treningu, što je kod nas trenutno slučaj zbog poslovnih i drugih obveza, međutim, odmakli smo daleko u ligaškom natjecanju, ostalo nam je još nekoliko utakmica i idemo što prije osigurati taj naslov prvaka – zaključio je domaći strateg Tolo.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content