FOTO Matija Lovreković ‘gospodario’ obranom, podjela bodova Virovitice i Rudara u utakmici bez puno prilika

Nakon četiri proljetne pobjede na svojoj Vegeški, nogometaši Virovitice po prvi su puta remizirali odigravši s Rudarom iz Murskog Središća 0:0. Bio je to susret 2. kola Lige za opstanak.

Od prvog sudačkog zvižduka bilo je očito da na obje strane nedostaje pravog ‘žara’. U prvom dijelu domaća momčad u tri navrata ozbiljno je zaprijetila gostujućim vratima, ali su Karlo Petrinić i Domagoj Vučemilović – Jurić bili neprecizni iz igre, dok Luka Špoljar nije pogodio gostujuća vrata iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima prvog dijela.

U drugom dijelu gosti, koje vodi nekad proslavljeni internacionalac Andrija Balajić, više su se ‘otvorili’, ali bez uspjeha u napadačkim akcijama. Osim što su bili neprecizni, njihove je udarce uspješno amortizirao domaći vratar Leo Kirin.

IMG_2573-Custom

Domaći su u posljednjih petnaestak minuta imali tri izgledne prigode za zgoditke. Prvo je u 72. minuti Janko Brlas udarcem s dvadesetak metara pogodio vratnicu, zatim je u 78. minuti gostujući vratar Niko Kodba bio mudriji od Valentina Pintarića, da bi u sam smiraj utakmice Nikola Suvajac iz gotovo ‘mrtvog kuta’ bio neprecizan.

-Zadovoljan sam postignutim rezultatom u susretu s odlično organiziranom momčadi Virovitice. Na obje strane nije bilo puno prilika. Obje momčadi za ostanak u ligi morat će pružiti puno više – nakon utakmice izjavio nam je trener Rudara Andrija Balajić.

U domaćim redovima svjesni su da je ovo bila najslabija izvedba ovog proljeća.

-Loše smo ušli u utakmicu, loše smo odigrali. Bili smo pomalo mrtvi, ali smo i s takvom igrom stvorili nekoliko prilika koje nismo realizirali. Od igrača bih istaknuo Matiju Lovrekovića, koji je odradio što sam od njega očekivao. Pred nama je novi izazov, gostovanje kod Varteksa u Varaždinu iduće subote – rezimirao je trener Virovitice Krešimir Crvenka.

Virovitica – Rudar Mursko Središće 0:0
Najbolji u virovitičkim redovima: Matija Lovreković

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content