Godišnja skupština Udruge umirovljenika Hrvatske općine Pitomača: Marljiv rad i upornost rezultirali izuzetno uspješnom 2021. godinom

Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača u četvrtak, 26. svibnja, održala je u restoranu “Osmica” u Pitomači redovnu izvještajnu godišnju skupštinu.

Skupštinu je otvorila predsjednica  Marica Kovačev i podnijela izvještaj za 2021. godinu. Financijski izvještaj podnijela je blagajnica Biserka Jakupec, a izvještaj Nadzornog odbora Nada Škrinjar. Sve izvještaje i planove za iduću godinu Skupština je jednoglasno usvojila.

Predsjednica Marica Kovačev zahvalila je tom prigodom Općini na suradnji, ali i svim pjevačima, plesačima, sviračima i nastavnicima pitomačke Srednje glazbene škole dr. Marijan Jergović koji članove ove udruge uče svirati, pjevati, plesati… U izvještaju predsjednice Kovačev istaknuto je što su sve odradili u protekloj godini, a posebno su izdvojeni odobreni projekti i nastavljanje radionica: sviranje na tamburama, harmonici i sintesajzerima, zborno pjevanje i rad folklorne grupe.

IMG_3277

Potpisali su ugovor o provođenju projekata “Vrckavi penzići” i “Pitomi trolejbus” s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Općine Pitomača. Prijavom na natječaj Općine Pitomača ostvarili su prihod od 15.000 kuna i organiziranim radnim akcijama uredili svoje dvorište i voćnjak.

Zahvaljujući donaciji Virovitičko-podravske županije uspjeli su nabaviti novi hladnjak za potrebe udruge. Bili su na izletu u Trakošćanu i posjetili muzej “Lepoglavska čipka” u Lepoglavi. Na Danima općine Pitomača imali su svoj štand kod crkve i prezentirali svoju općinu. Bili su na obilježavanju blagdana svetog Ivana u kapelici u Šašnatom Polju, a u Osijeku su s Ministarstvom rada potpisali ugovor za program “Zaželi 2”. Priključili su svoje sjedište u Pitomači na gradski vodovod i kanalizaciju, bili su na izletu u Jankovcu i Bizovačkim toplicama, a u Grabrovnici u muzeju Petra Preradovića sudjelovali su u čitanju poezije. Kod Čuvarica kulturne baštine u Kladarama sudjelovali su u prezentaciji izrade ručnih radova te na promociji knjige Zorana Vakule “Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze”. Program radionica nadležno Ministarstvo odobrilo im je i u 2022. godini.

IMG_3293

Na kraju skupu se obratio Mirko Cerjan kojemu je u požaru izgorjela obiteljska kuća. Kratko i toplim riječima rekao je: “Nismo sami, sve znate i hvala svima!”

Uslijedio je potom kulturno-umjetnički program. Domaćini su glazbom, pjesmom i plesom pokazali što su, usprkos koroni i nedaćama koje su ih pratile, naučili na radionicama koje im je financijski omogućilo nadležno ministarstvo, a oni opravdali svojim upornim i marljivim radom.

(www.icv.hr, bm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content