Gospođa opasnih namjera: Zapalila kombi pun goriva, ukrala motorne pile i karton piva te plijen odvezla kući u “tačkama”

Što je motiv jednog neobičnog događaja u Četekovcu u ponedjeljak, 15. svibnja, vjerojatno će ostati misterij, no ono što je sigurno je da ovo mjesto ima jednu gospođu opasnih namjera.

Naime, kako doznajemo, a slučaj nam je potvrdila i policija, žena (49) je u poslijepodnevnim satima u dvorištu jedne obiteljske kuće u Četekovcu ušla u otvoreno teretno vozilo te iz prtljažnika otuđila dvije motorne pile.

Potom je zapaljivom tekućinom zalila kombi i zapalila ga. U tom trenu u kombiju bila je veća količina goriva. Kako doznajemo, uz pune male karnistere, ondje je bila i bačva od 50 litara “Eurosupera” te plastični rezervoar s 420 litara dizela.

Nakon što je zapalila kombi, uputila se u smočnicu u krugu obiteljske kuće, koja je bila otključana. Iz nje je otuđila karton piva, sokove, pa i dio električnog roštilja. Sav plijen, uključujući i dvije motorne pile, stavila je u građevinska kolica (“tačke”) i odvezla kući. 

Zapaljeno vozilo uočio je navodno jedan od djelatnika tvrtke kojoj vozilo pripada te ga brzo sam ugasio, spriječivši na vrijeme tragediju.

Policija je odmah pokrenula istragu te je u brzom roku pronašla počiniteljicu koja je iste večeri uhićena i predana pritvorskom nadzorniku. Pretragom doma kod nje su pronađeni otuđeni predmeti koji su vraćeni vlasniku. 

Počiniteljicu se tereti za kazneno djelo dovođenja života i imovine u opasnost te krađu. I dok će o kazni za ovaj slučaj odlučiti sud, a o razlozima zbog kojih je do njega došlo samo se može nagađati, jasno je kako je i ovaj put na vrijeme spriječena tragedija koja je mogla završiti kobno. (www.icv.hr)

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content