Grad Belišće proslavio 138. rođendan: Boreći se za boljitak promijenio je mnoge vlasnike industrijskih postrojenja i preživio tri rata

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Belišća u Centru za kulturu Sigmund Romberg, održana je proslava Dana grada koji slavi 138. rođendan.

Uz brojne delegacije prijateljskih gradova, saborske zastupnike, državne tajnike i gradonačelnika Grada Belišća Dinka Burića, proslavi je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

U svom se uvodnom obraćanju gradonačelnik Burić zahvalio svima na dolasku i poželio im ugodan boravak u malom slavonskom gradiću.

– Naš je grad rijetko zabilježen primjer neraskidivih veza razvoja industrije i nastanka i širenja samog mjesta. Belišće je uvijek neispričana priča, slika snažnih emotivnih poveznica između mjesta i njegovih stanovnika. Ljudi 22 narodosne skupine radili su na stvaranju našeg grada, otvarali se jedni drugima, dnevno se boreći za vlastitu egzistenciju, a kasnije i za razvoj i boljitak dolazećih generacija. U svojih 138 godina postojanja, Belišće je živjelo ustavom sedam država, proživjelo tri rata i promijenilo mnoge vlasnike industrijskih postrojenja. Tijekom godina se mijenjala vizura grada, razvijao se industrijski duh ove sredine, bogatstvo sportske i kulturne baštine iz naše prošlosti sjaji i u sadašnjosti, a unatoč kriznim pandemijskim godinama, zajedništvom svih stanovnika nismo zaustavili razvoj naše sredine provodeći brojne projekte. Nastavili smo koristiti sva raspoloživa sredstva Europske unije, cijeneći pri tome i doprinos županijskih i nacionalnih sredstava, zbog čega se i zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i Vladi RH jer svojim djelima pokazuju da imamo zajedničke interese i ciljeve za boljitak naših sugrađana – kazao je Burić.

Foto 2
Foto: OBŽ

Čestitku svim stanovnicima Belišća povodom Dana grada uputio je i zamjenik župana Josip Miletić.

– Belišće je jedan od sedam gradova u našoj županiji u koji se kontinuirano ulaže kroz partnerski odnos Županije i Grada, prije svega na području obrazovanja, zdravstva te komunalne infrastrukture. Važno je da svi stanovnici kojima upućujem čestitku povodom Dana grada, osjete da samo suradnjom i dijalogom možemo postići napredak i doprinijeti ravnomjernom razvoju cijele županije – zaključio je Miletić.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content