Gradske kapitalne investicije: Osječki Mjesni odbor Cvjetno u okviru Nacionalnog programa oporavka dobiva novi dječji vrtić

U sklopu svečanog obilježavanja Dana Mjesnog odbora Cvjetno, te crkvenog goda svetog Leopolda Bogdana Mandića, predstavnici Grada na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Draganom Vulinom, položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja preminulim braniteljima i civilima iz toga naselja.

Zamjenik Vulin tom je prigodom istaknuo gradske kapitalne investicije koje će se realizirati u dogovoru s Vijećem.

– Tu su nove ceste u dijelu ulica u Briješću. No, ono što je najvažnije je da u okviru Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u Gradu Osijeku pripremamo pet projekta, a jedan je na prostoru ovog mjesnog odbora. To je izgradnja novog dječjeg vrtića. Ovdje je naime sve više mladih obitelji i onda su u ovaj dio grada isplati ulagati na ovaj način – rekao je Vulin, dodajući kako će se izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića, izgradnja novog Gospodarskog centra, a uskoro i nove “Lesnine”, oboje u Gospodarskoj zoni Jug također odraziti na kvalitetu života u Mjesnom odboru Cvjetno.

Cvjetno 1
Foto: Grad Osijek

Zdenka Ćavar, predsjednica Vijeća, otvorila je tom prigodom svečanu sjednicu Vijeća MO-a te podsjetila kako je najveća investicija u prošloj godini bila izgradnja nogostupa u ulici Tisa.

– Ove godine imamo na raspolaganju 339.000 kuna i većinu toga ćemo usmjeriti u Briješće, budući da tamo komunalna infrastruktura zahtjeva rekonstrukciju. To ondje uključuje i projektiranje i izgradnju novih cesta – izdvojila je Ćavar.

Svečani program obilježavanja Dana MO-a svojim nastupom obogatio je i KUD “Leopold”, a tijekom prijepodneva održana je i svečana sveta misa.

(www.icv.hr, tj)

Cvjetno 2
Foto: Grad Osijek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content