HDZ Orahovica i UDHOS obilježili vojno-redarstvenu operaciju Bljesak

Polaganjem lampiona i molitvom, članovi Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Orahovica i članovi Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga, obilježili su 27. obljetnicu velike pobjedničke akcije, vojno-redarstvene operacije Bljesak. 

Bljesak je započeo 1. svibnja 1995., kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo velikosrpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom A3. Akcija Bljesak bila je u vojnom smislu nastavak uspješne vojne operacije Otkos 10 iz prosinca 1991. kada je oslobođen veći dio zapadne Slavonije. U ime HDZ-a Orahovica obratio se predsjednik Gradskog odbora i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

– Velika mi je čast danas pozdraviti sve vas prije svega, hrvatski branitelji i sve koji ste se odazvali da obilježimo ovu našu povijesnu akciju. Naravno obilježavanje smo posvetili onima koji su i stvorili hrvatsku državu, a to su hrvatski branitelji posebno onih koji su dali svoje živote na oltar Domovine. Ovo je akcija koja je će vječno ostati zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest ka o i imena poginulih branitelja u njoj, neka im je vječna slava i laka hrvatska gruda – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content