Incident u Starom Gracu: Pijan se skinuo u tange i pokazivao gostima kafića

“Vladimir …..remeti javni red i mir caffe bar cosek stari gradac” – glasila je poruka na aplikaciji “e-Opažaji” koju su primili policijski službenici u Pitomači 26. lipnja prošle godine. Stigli su na mjesto dojave u Caffe bar Ćošek i utvrdili kako je Vladimir (59) iz Starog Graca na nesvakidašnji način remetio javni red i mir vrijeđajući i omalovažavajući moralne osjećaje gostiju kafića.

Ovu priču objavio je u ponedjeljak Podravski list. Vladimir se pod jakim utjecajem alkohola od 2,41 promila oko 20 sati skinuo do gola i odjeven samo u gaćice tange pojavio se na terasi te tamo zadržao neko vrijeme. Uznemirilo je to goste kafića, a jedan je, što zbog štosa, što zbog odbojnosti viđenim, obavijestio policiju prijavivši ga u aplikaciji za dojavu.

Osim zbog prekršaja javnog reda i mira, Vladimir je osuđen i zbog toga što kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ili koji drugi dokument na temelju kojeg mu se može utvrditi identitet.

Svoj pijani egzibicionizam Vladimir će platiti u novcu. Sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici Jasminka Lovretić nije imala previše razumijevanja prema Vladimiru kojeg nije pozivala na raspravu, već mu je sudila u odsutnosti na temelju policijske prijave i zapisnika policijskih službenika koji su postupali te večeri prema njemu na terasi kafića.

Mora platiti 754 kune i 100 kuna troškova prekršajnog postupka, a ako uplati dvije trećine iznosa u zadanom roku od mjesec dana, kazna će mu biti uvažena kao plaćena u cijelosti. Za ‘ples u tangama’ Vladimir je kažnjen prema zakonu, a za neposjedovanje osobne iskaznice izrečena mu je ublažena novčana kazna. Presuda nije pravomoćna, Vladimir može na nju prigovoriti, no ako to učini, sud ga prema zakonu može i strože kazniti.

(podravski.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content