Jubilarna deseta sezona Erste Plave lige počela u Osijeku: Na najvećem dječjem atletskom natjecanju u Hrvatskoj sudjeluju školarci od 1. do 6. razreda

U Osijeku je otvorena deseta sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. Čast otvaranja jubilarnog izdanja lige Osijeku je pripala kao gradu rekorderu po broju sudionika.

Prigodna svečanost održana je jučer (četvrtak) sna Srednjoškolskom igralištu, a natjecanje je otvorio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

– Drago mi je da 10. izdanje počinje u Osijeku. Nadam se da će i ove godine pasti rekord, da ćemo biti najbolji po broju sudionika. Želim mnogo uspjeha svima. Hvala što ste se odazvali, bavite se sportom, to je ono što je sigurno dobro i zdravo, svi ste samim dolaskom pobjednici – rekao je Vulin.

Uime organizatora sudionike je pozdravila Ivana Brkljačić, pohvalivši Osijek i osječke školarce zbog masovnog odaziva svih deset godina.

– Htjela bih pozdraviti sve vas koji ste se prijavili, pravi ste lege, svaka čast. Osijek je uvijek grad rekorder po svemu, imali ste i ove godine velik broj prijava. Zahvaljujem vam, želim samo da uživate na ovom natjecanju te da vam ovo bude lijepo iskustvo. Neki će se izboriti za finale, a neki će imati više sreće iduće godine. Zabavite se, navijajte, ovo je vaš dan – poručila je Brkljačić i zahvalila AK-u Slavonija-Žito na organizaciji, sponzorima te Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na potpori.

IMG 3726
Foto: Grad Osijek

Školarci od 1. do 6. razreda i ove se godine natječu u atletskim disciplinama prilagođenim njihovom uzrastu uzrastu – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.

Dvoje prvoplasiranih iz svakog grada nastupit će u finalu Lige 11. rujna u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – 72. Memorijala Borisa Hanžekovića.

Organizator natjecanja je atletski klub Pro Sport i Atletski klub “Slavonija-Žito Osijek” (organizator u Osijeku), uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog atletskog saveza, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Boris Hanžeković Memorijala.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content