LAG VIP Posjetili jedan od najvećih sajmova u regiji na kojem tradicionalno izlažu slavonski proizvođači

LAG Virovitički prsten jučer (subota) je organizirao jednodnevni posjet jednom od najvećih sajmova u regiji – Novosadskom poljoprivrednom sajmu, na kojem tradicionalno godinama izlažu i proizvođači iz Slavonije.

Novosadski sajam poznat je po svom Sajmištu, Izložbi poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, vinogradarstvo, voćarstvo i stočarstvo, po stručnim i poslovnim skupovima, prezentacijama i promociji domaćih proizvoda. Ove godine na sajmu, koji traje do 27. svibnja, izlaže 1.100 izlagača iz ukupno 22 države, a zemlja partner sajmu je Republika Mađarska. Do kraja sajma predstavit će se i vinari, vinogradari i pčelari iz slavonskih županija, osobito 25. svibnja, koji će biti posvećen perspektivama voćarstva i vinogradarstva, s naglaskom na suzbijanju bolesti i korištenju biotehnologije u proizvodnji vina i organskoj proizvodnji grožđa. 

Jučerašnji posjet bila je prilika za otkriti, između ostalog, novitete u poljoprivrednoj proizvodnji koji idu u korak s klimatskim promjenama, pa povezuju strojeve i opremu male potrošnje te moderna rješenja, poput suvremene mehanizacije, sustava navodnjavanja uz pomoć solarnih panela. (www.icv.hr, foto: ICV, LAG VIP) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content