“MALI HEROJI” U sklopu HGSS-ove škole velik broj djece na Papuku učio o snalaženju u prirodi i gorskom spašavanju

U subotu, 30. travnja na Papuku je započela HGSS-ova škola u prirodi “Mali heroji” koja se održava u sklopu suradnje Lidlovih Okusa zavičaja i HGSS – Hrvatske gorske službe spašavanja u 2022. godini.

Stotine nasmijanih dječjih lica iz cijele Hrvatske željnih znanja i zabave provela je na Jankovcu, po njihovim riječima, dan koji će dugo pamtiti u društvu spašavatelja. Saznali su puno o gorskom spašavanju, upoznali osnove pružanja prve pomoći, transportirali “unesrećene” nosilima, družili se s potražnim psima i guštali na tirolskoj prečnici.

-Obzirom na ljubav koju već sad pokazuju prema prirodi, planinama i ljudima, sa sigurnošću možemo reći da smo već u subotu upoznali neke od naših budućih kolega – poručili su iz HGSS Stanice Orahovica, jednog od organizatora ove hvalevrijedne ‘akcije’.

U ciklusu od četiri radionice koje će se tijekom ove godine održati na različitim lokacijama u RH, na prvoj su s mališanima radili spašavatelji HGSS Stanica: Makarska, Požega, Bjelovar, Koprivnica i Orahovica.

(HGSS Stanica Orahovica, facebook)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content