Miroslav Biro i dalje predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Zdenci: Pred nama je izazovna godina, moramo biti aktivniji nego ikada

U Domu kulture Zdenci održana je redovna godišnja, izvještajna i izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zdenci. Predsjednik Miroslav Biro podnio je izvješće o radu u kojem je istaknuo kako je udruga unatoč pandemiji odradila mnoštvo aktivnosti.

– Prije svega moram naglasiti kako mi je drago da smo i u proteklom razdoblju uspjeli pomoći svojim članovima u svim oblicima, od braniteljskih ostvarivanja prava do pravne i druge pomoći. I prošle godine na Veliki petak uspjeli smo organizirati našu tradicionalnu Fišijadu, a tijekom 2021. godine posebno nam je značajan događaj bio dobivanje svojih prvih prostorija za rad od Općine Zdenci u sklopu nove zgrade Nogometnog kluba Sloga. Sudjelovali smo na mnogim braniteljskim susretima i igrama, obilježavali obljetnice iz Domovinskog rata te u okviru Dana općine organizirali 3. Memorijalni turnir “Sjećanje na poginule hrvatske branitelje”. U dane sjećanja na grad heroj Vukovar organizirali smo zajedno s Općinom paljenje lampiona, a uz sve aktivnosti uspjeli smo našim članovima nabaviti i jakne Udruge kako bismo bili prepoznatljivi i jedinstveni dolazili na događaje – rekao je Biro.

U nastavku sjednice održani su izbori za novo vodstvo Udruge, pa je tako za predsjednika i u novom mandatu izabran Miroslav Biro, a dopredsjednik će i u narednom razdoblju biti Željko Fekete. Za tajnika je izabran Željko Vremić, a rizničarske poslove obavljat će Vesna Felendeš. Novi/stari predsjednik Biro predstavio je i program rada za tekuću godinu.

– Pred nama je izazovna godina u kojoj je ta nesretna pandemija konačno usporila i sada moramo biti aktivniji nego ikada. Nastavit ćemo pomagati našim članovima, organizirati sve redovne aktivnosti, od braniteljskih igara, Fišijade do ostalih. Aktivno ćemo sudjelovati u svim općinskim manifestacijama i aktivnostima prijateljskih braniteljskih udruga s područja županije – rekao je Biro.

Skupstina branitelja Zdenci 2

Na kraju skupštine udruga je uručila zahvalnicu načelniku Tomislavu Durmiću za izniman doprinos i pomoć u radu udruge.

– Kako je hrabrost naših branitelja bila neprocjenjiva i nemjerljiva tijekom Domovinskog rata, tako je i danas njihova vrijednost i aktivnost iznimno važna za razvoj i život naše općine. Hvala braniteljskoj udruzi za sve što rade, za sav trud koji ulažu. I mi smo kao Općina dali sve od sebe da im pomognemo, pa im je tako dodijeljena i prostorija u novoizgrađenoj zgradi Nogometnog kluba Sloga kako bi mogli plodnije i bolje raditi. Čestitam novom/starom predsjedniku i dopredsjedniku koji su pokazali da dobro i kvalitetno vode ovu udrugu, a siguran sam da će tako biti i nadalje – rekao je načelnik Tomislav Durmić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content