Mjesni odbor Cabuna dobar je pokazatelj da se zajedništvom mještana mnogo toga može učiniti

Nakon što je u listopadu prošle godine Mjesni odbor naselja Cabuna u općini Suhopolje otvorio projekt – nadstrešnicu u sklopu malog Sportsko-rekreacijskog centra u ulici Alojzija Stepinca, isti takav objekt izgrađen je i u ulici Damira Babuka u Cabuni.

Radi se također o nadstrešnici u sklopu sportsko-rekreacijskog centra koji, osim objekta, objedinjuje i igralište za mali nogomet, igrala za djecu te prostor za druženje mještana i
gostiju. Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Cabune, ujedno i dopredsjednik Općinskog vijeća Suhopolja Dražen Vanjhal, istaknuo je prilikom otvaranja svečanosti ovog objekta koja se odžala danas (subota), važnost izgradnje nove nadstrešnice kojom je zaokružena cjelina izgradnje drugog sportsko rekreacijskog objekta u ovom naselju.

– Cabuna ima dugu tradiciju održavanja raznih kulturnih i sportskih susreta. U toj namjeri željeli smo našim mještanima i gostima osigurati što bolji i adekvatniji prostor za to, tako da sada možemo susrete održavati paralelno na nekoliko uređenih mjesta, odnosno dva nova sportsko rekreacijska objekta uz postojeći u centru naselja Cabuna. Važno je istaknuti da su i ovaj ojekt dragovoljnim radom izgradili mještani Cabune, a troškovi za materijal
koji iznose oko 40.000 kuna osigurani su iz Proračuna našeg Mjesnog odbora. Veseli nas podatak da na okupljanjima ima uz starije žitelje i dosta mlađih mještana, a također i mještana koji su se vratili u ovo naše naselje. Sve to govori u prilog tome da je Cabuna nakon dužeg niza godina ponovo “oživjela”, a takav pozitivan trend očekujemo i dalje- sa zadovoljstvom je istaknuo Dražen Vanjhal.

Na povoj su svečanosti uz žitelje Cabune nazočili i mnogobrojni gosti te predstavnici općine Suhopolje, predvođeni načelnikom Sinišom Horvatom. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content