Na 6. Craft Beer Festivalu u Osijeku 25 domaćih i inozemnih pivovara: Iz 60 točionika Sunčanom ulicom poteklo je čak 80 vrsta piva

Osječkim pivoljupcima tijekom proteklog vikenda na Craft Beer Festivalu predstavilo se 25 pivovara, pa je tako Sunčanom ulicom iz 60 točionika poteklo čak 80 stilova piva – najbolje što nudi nezavisna hrvatska pivarska scena.

Organizatori su priredili i brojna glazbena, gastronomska, ali i pivska iznenađenja.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Osijeka, a na njemu su se okupili brojni domaći i inozemni izlagače, kao i velik broj posjetitelja, među kojima su bili i osječki gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik župana Mato Lukić.

Prilikom obilaska Sunčane ulice i 6. Osijek Craft Beer festivala osječki gradonačelnik Ivan Radić podsjetio je i na bogatu osječku pivsku povijest. Naime, prvo je pivo u Osijeku spravljeno još davne 1664. godine.

– Festivali poput ovoga najbolja su pozivnica za dolazak u Osijek- grad hedonista koji sljubljuje pivske i vinske sorte s vrhunskom gastro-ponudom. Pred nama je sadržajno uzbudljivo, kulturno, sportsko i zabavno ljeto – istaknuo je Radić podjestivši kako je sve više turističkih posjeta gradu na Dravi, u kojem je za vrijeme uskršnjih blagdana postignuto čak preko 20 posto više noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

IMG 3785
Foto: OBŽ

– Drago mi je da na ovogodišnjem festivalu konačno možemo uživati bez svih onih mjera kao protekle dvije godine, a 25 izlagača i više od 80 vrsta piva koje se nude, jamac su za odličnu zabavu svim posjetiteljima kojih ne manjka u našoj županiji jer svi su smještajni kapaciteti proteklih dana u gradu i okolici popunjeni – kazao je Lukić.

Prema riječima organizatora festivala Tibora Kainza, posebnost je ove godine povećan broj izlagača.

-Ove godine smo proširili priču s hrvatske craft scene i doveli smo izlagače iz Srbije i Slovenije, s kojima smo razmijenili iskustva i dobili uvid u craft scenu u njihovim zemljama – rekao je Kainz.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content