Našički gradonačelnik Kašuba poželio dobrodošlicu španjolskom profesoru koji je u Našicama boravio u sklopu Erasmus+ programa razmjene

U gradu Našicama od ponedjeljka, 2. svibnja do danas (petak) boravio je nastavnik fizike i kemije Luis de Sena iz škole IES La Zafra Motril, iz Španjolske u sklopu Erasmus+ programa razmjene (Job Shadowing). Dobrodošlicu u Našice izrazili su mu gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice Željko Filjak i predsjednik RK NEXE Josip Ergović.

Ugodno iznenađen Našicama

Luis je tijekom svog boravka u Gradu uglavnom pratio nastavu fizike kod profesora Gorana Hajnala, koji je s njim bio i na službenom prijemu kod gradonačelnika Krešimira Kašube.

– Svim gostima našeg grada želim iskrenu dobrodošlicu u Našice, s ciljem da se ovdje osjećaju ugodno – rekao je gradonačelnik.

Danas je španjolski profesor, na Danu otvorenih vrata našičke srednje škole održao dva predavanja “Music and Physics” i “Life or Chemistry?”. Predavanja su bila dobro posjećena, a srednjoškolcima se svidjelo što su naučili.

– Drago mi je što sam bio kod Vas i zahvalan sam na gostoprimstvu. Nastavnici, studenti, i građani bili su jako ljubazni, osjećao sam se ugodno i dobrodošao. Rad u našičkoj školi mi se svidio i dobio sam puno novih informacija i ideja koje ću iskoristiti u svom budućem radu. Grad Našice me se dojmio, uživao sam u šetnji gradom, vožnji biciklom u prirodi, uživao sam u odličnoj hrani i ugodnom društvu. Zahvalio bih se svima a posebno mom kolegi Goranu koji mi je bio izvrstan domaćin, nastavnik i turistički vodič. U budućnosti ću sigurno opet posjetiti Hrvatsku, a svojim kolegama iz škole prenijeti ugodna iskustva koja sam imao u ovom dijelu Hrvatske – rekao je Luis.

Slobodno vrijeme izvan nastave gost iz Španjolske popunio je posjetom kulturnih znamenitosti grada Našica, obišao je i Osijek, Jankovac i Orahovicu, a sudjelovao je i u nezaboravnom dočeku rukometaša.

(nasice.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content