Našički HDZ predstavio kandidate liste broj 1 za izbor članova Vijeća Mjesnog odbora Našica

Uoči izbora za članove Vijeća mjesnih odbora grada Našica u prostoru Hrvatske demokratske zajednice u Našicama u srijedu održano je predstavljanje kandidata liste broj 1 za MO Našice. Naime, građani će u nedjelju, 15. svibnja, birati članove za 15 vijeća mjesnih odbora na području grada Našica.

– Hrvatska demokratska zajednica ima dugu tradiciju rukovođenja gradom i upravo je to rezultiralo ovim standardom kojim se u gradu živi, ali isto tako je važno naglasiti da politika evoluira, da se prilagođava novonastalim situacijama i upravo grad Našice zaslužuje da tim putem i nastavimo – rekao je predsjednik GO HDZ Našice Krešimir Kašuba te istaknuo važnost mjesnih odbora. 

– Mjesni odbori predstavljaju direktnu poveznicu naših sugrađana i sugrađanki s Gradskom upravom jer se tako kreiraju inicijative i projekti koji su na dobrobit građana. Ne govorimo to napamet. Naime, prije 15 godina bio sam predsjednik Vijeća MO te istovremeno zamjenik gradonačelnika i znam od kolike nam je važnosti bila upravo suradnja s tadašnjim gradonačelnikom Krešimirom Žagarom. Za to vrijeme smo odradili mnoštvo projekata u skladu s mogućnostima i sredstvima s kojima smo raspolagali. Iznos tih sredstava ovisi o angažiranosti vijeća, jer kvalitetnim idejama i inicijativom kreiraju se projekti koji mogu postati dio gradskog proračuna – rekao je Kašuba.

press

Naglasio je kako je u područje grada Našica investirano pola milijarde kuna. Spomenuo je i brojne projekte i aktivnosti kojima je cilj podići kvalitetu života u gradu, te manifestacije kao što su Advent, Večer vina u Perivoju, Viteška priča, Valentinovo, Uskrs i brojni održani koncerti. 

– Mjesni odbori imaju važnu ulogu jer najbolje znaju što je na njihovom području potrebno. Problematika na kojoj zajednički rade Gradska uprava i mjesni odbori su komunalna pitanja, cestovna infrastruktura, održavanje zelenih površina. Ne ide sve uvijek onako brzo kako bismo možda htjeli, ali za to postoje razlozi. Na primjer, tu je sadnja cvijeća koja se obavlja sada jer je to odluka struke zbog najmanje mogućnosti mraza u ovo vrijeme. Jednako tako postavljala su se pitanja u vezi s obilaznicom. Proces rješavanja papirologije i izgradnje nije jednostavan. On traje. Sve je u projektiranju, morale su se ishodovati dozvole i od Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta, napraviti projekt uređenja, kao i elaborati o zaustavljanju prometa u vrijeme kada će se uređivati. Mjesni odbor stoga treba imati korektnu suradnju s Gradskom upravom, gradonačelnikom, Gradskim vijećem i predsjednikom Gradskog vijeća, a upravo ta sinergija i dobronamjernost moći će rezultirati onime što svi želimo – stvaranjem ugodne sredine – naglasio je Kašuba te pozvao građane na izbore.

– Kandidati na listi HDZ-a pokrivaju sve važne dijelove života, od gospodarstva i institucija do udruga i braniteljske populacije. Naši kandidati imaju iza sebe uspjehe u svom radu, ali imaju i empatiju za stanovništvo. To je ono što listu HDZ-a čini predstavnikom i vođom grada Našica. Molim vas da u nedjelju, 15. svibnja, izađete na izbore. Riječ je o izborima koji direktno utječu na kvalitetu sredine u kojoj živite i izuzetno je važno odabrati one ljude koji će kvalitetno surađivati s Gradskom upravom, s gradonačelnikom, Gradskim vijećem i predsjednikom Vijeća. S toga je lista broj 1 upravo ta lista – istaknuo je Kašuba.

lista

Nositelj liste HDZ-a Darko Cerovski, obrtnik i predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice, predstavio je sve kandidate. 

– Marijan Tepeš je doktor medicine, specijalist opće kirurgije i uže specijalnosti. Ne treba puno govoriti o doktoru koji se dokazuje iz dana u dan, za kojeg smo već čuli, ali i za kojeg trebamo još puno toga čuti. To je čovjek pred kojim je blistava karijera. 

Ines Resler je predsjednica Savjeta mladih grada Našica i ujedno članica Povjerenstva za turizam i manifestacije, osoba s kojom, otkako u ovo kratko vrijeme surađujemo, imam samo pozitivna iskustva, a iza nas su odrađeni i lijepi projekti. Mladi imaju divne ideje, samo im nedostaje upravo ta poveznica s nama iskusnijima koji ćemo im pomoći da iznesu i ostvare ono što su zamislili. A upravo se taj spoj mladosti i iskustva vidi na listi HDZ-a. 

Vilim Bosak je profesor kineziologije, isto tako mlad i perspektivan koji se dokazuje svojim pozitivnim radom. 

Kristina Knežević je profesorica hrvatskog jezika i književnosti te predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”. 

Silvija Šokić je profesorica hrvatskog jezika i ravnateljica Gradske knjižnice Našice. Isto tako osoba koja se susreće s brojnim građanima i koja osluškuje njihove potrebe. Dakle, jedna osoba od koje možemo isto tako puno očekivati u radu Mjesnog odbora. 

Marko Sertić je direktor Rukometnog kluba NEXE-a. Mislim da je o tom klubu suvišno govoriti, jer ako itko promovira grad, to je onda svakako rukometni klub koji postiže brojne vrhunske rezultate. 

Miroslav Ranogajec je ratni vojni invalid, predsjednik Udruge HVIDRA Našice i dopredsjednik Povjerenstva za branitelje grada Našice. Osoba koja osluškuje probleme ratnih vojnih invalida, branitelja i svih onih koji imaju ideju kako poboljšati život invalida, odnosno branitelja koji su zaslužili svu pažnju. 

Leopoldina Vitković je profesorica biologije i kemije u Osnovnoj školi Dore Pejačević, projektant menadžerica za izradu i provedbu EU projekata, voditeljica GLOBE programa, dakle jedna aktivna osoba pred kojom je isto tako karijera i koja se dokazuje svojim radom. 

Robert Kresić, ne znam je li potrebno reći išta o tom mladom čovjeku koji je predsjednik Udruge “Dar dobrote”, predsjednik Udruge mreže socijalne samoposluge, doktorand socijalnog rada i socijalne politike. Osoba koja je željna rada, koja se dokazuje svojim uspješnim radom. 

Vlatka Zahirović je dugogodišnja ravnateljica Osnovne škole Kralja Tomislava s puno iskustva. 

Dakle, ovo je lista koja vam obećaje, koja ulaže povjerenje i za koju se ne morate bojati da vas neće poslušati, da neće prenijeti vaše poruke Gradskom vijeću, odnosno gradonačelniku i da vaše želje neće u budućnosti biti ostvarene – istaknuo je predstavljajući kandidate Darko Cverovski.

IMG 0069

Nakon predstavljanja predsjednik GO HDZ-a Našica Krešimir Kašuba i kandidati za članove Vijeća MO Našice pridružili su se Mladeži HDZ-a Našice koji su u povodu izbora u središtu grada organizirali druženje s kandidatima s liste te dijelili letke i promidžbeni materijal.

(promo)

usput

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content