NEXE NA KORAK DO FINAL FOURA ‘Gromovi’ na uzvratu u Danskoj, Tamše: Da bi ostvarili europski san, ponovno moramo pružiti vrhunski rukomet

Danas (utorak) se igraju uzvratni susreti četvrtzavršnice EHF Europa lige. U posljednje dvije sezone najbolji hrvatski klub na europskoj sceni, našički NEXE nakon domaće pobjede 32:27 nad danskim GOG Gudmeom već se adaptirao na dansku klimu i isprobao dvoranu.

– Mislim da smo napravili dobre temelje za uzvrat nakon što smo slavili u Našicama, ali to iskreno ništa ne znači. Bez obzira što imamo prednost od pet golova, moramo razmišljati i pripremati se za pobjedu, dobro znamo o kakvoj se momčadi radi, jako su nezgodni na svom terenu, u svojoj dvorani, ali moramo razmišljati o sebi i svom načinu igre. U Dansku je stiglo 18 igrača, nema lakše ozlijeđenog Marija Tomića, ali svi ostali će biti spremni. Danci će sigurno zaigrati nešto drugačije u odnosu na prvu utakmicu, ali dobro smo ih proučili i iskreno ne znam čime bi nas mogli iznenaditi. Znamo da će dosta igrati 7 na 6, znamo varijante koje primjenjuju, ali mi moramo odigrati još jednu vrhunsku utakmicu kako bismo ostvarili ovaj europski san – susret je najavio trener ‘Gromova s Krndije’ Branko Tamše.

U momčad se vraćaju srednji vanjski igrači Andraž Velkavrh i Dorian Markušić, dok se kružni napadač Mario Tomić još nije oporavio od ozljede.

Prvu utakmicu u Našicama domaći rukometaši su odigrali odlično, ali samo ponavljanjem takve partije može se razmišljati o uspjehu i prolasku na ‘Final Four’. Susret u Danskoj na rasporedu je u 18 sati i 45 minuta.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content